Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het fantastische verhaal van Ferre en Frie

Siska Goeminne (auteur), Jef Roels (illustrator)
+1
Het fantastische verhaal van Ferre en Frie
×
Het fantastische verhaal van Ferre en Frie Het fantastische verhaal van Ferre en Frie

Het fantastische verhaal van Ferre en Frie

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ferre woont bij zijn oma. Hij voelt zich vaak eenzaam en wordt op school gepest. Dan vertelt zijn oma hem een fantastisch verhaal over zijn moeder. Maar of Ferre dat allemaal gelooft... Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het fantastische verhaal van Ferre en Frie
Auteur
Siska Goeminne
Illustrator
Jef Roels
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2012 | Andere uitgaven
112 p. : ill.
ISBN
9789058385550 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ferre is een gevoelige jongen. Hij heeft dan ook een bijzonder verleden. Op een dag is hij bij zijn oma Frie gebracht, omdat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen. Hij wordt hierdoor vaak gepest op school, maar gelukkig begrijpt zijn vriend Tuur hem wel goed. Ook zijn temperamentvolle oma gaat steeds meer voor hem voelen. Maar of Ferre het fantastische verhaal moet geloven dat zijn oma verteld heeft over zijn moeder, weet hij nog niet. Gevoelig, klein boekje dat een zwaar onderwerp behandelt. Liefdevol geschreven en voorzien van illustraties van een achtjarige jongen, die goed bij het verhaal passen. Bij de illustraties en hoofdstuktitels is een felgroene kleur gebruikt. Het boekje zal zeker aanleiding geven tot praten in de klas of thuis. Ook kan het therapeutisch worden ingezet. Thema’s als eenzaamheid en zelfmoord komen aan bod. Het lijkt vooral geschikt te zijn voor kinderen die veelvuldig lezen en na kunnen denken over het onderwerp. Goed verzorgd uitgegeven. Vanaf ca. 10 jaar.

Het Fantastische Verhaal van Ferre en Frie

Ferre woont bij zijn oma Frie. Ze hebben het best wel leuk samen maar soms is oma heel stil en kortaf en wil ze liever niet naar buiten. Toch zorgt oma altijd goed voor Ferre. Hij voelt zich veilig bij haar en bij zijn vriend Tuur. Met hem kan hij allerlei leuke dingen doen. Maar er zijn ook jongens die hij niet vertrouwt en die hem het leven soms moeilijk maken. Ferre loopt rond met heel wat vragen over zijn ouders. Oma vertelt hem een fantastisch verhaal maar hij voelt dat ze zeker niet alles vertelt. Geleidelijk aan ontdekt hij de pijnlijke waarheid. Heel mooi en gevoelvol boekje. Op een eenvoudige maar indringende manier worden heel wat emoties beschreven. De waarheid is pijnlijk, maar de auteur slaagt er door haar taalgebruik in om dit niet nog eens te benadrukken. De illustraties zijn gemaakt door een achtjarige jongen. Op zich een leuk idee, maar bovendien sluit de vormgeving zeer mooi aan bij de inhoud van het verhaal. Samen met het kleurgebruik en de lay-out hebben de illu…Lees verder

Over Siska Goeminne

Siska Goeminne (Deinze, 30 oktober 1968) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Als kind begon Goeminne in Olsene met schrijven. Ze droomde ervan om schrijfster te worden en enkele van haar verhalen verschenen in het jongerentijdschrift Top. Ze studeerde verder Germaanse talen en Kunst en cultuurbeleid in Leuven, waar ze haar liefde voor taal verder ontwikkelde. Ze werkte een tijdje aan de universiteit, vervolgens bij een afdeling van het CLB en was enkele jaren redacteur bij uitgeverij Clavis. In 2005 begon ze als voltijds auteur.

Werk

Goeminne debuteerde als auteur in 2001. Haar eerste boek, Het hoofd van Marieke, is een samenspel tussen woorden en prenten en beeldt de abstracte gedachten van het meisje uit. Haar inspiratie komt uit een gesprek over nadenken, met haar toen zevenjarige dochter Marieke. Intussen schreef Goeminne heel wat bij el…Lees verder op Wikipedia