Na de verdrinkingsdood van hun zoontje komt de relatie van een succesvolle televisiepresentator en zijn vrouw extra onder druk te staan, als hij wordt gestalkt door een onbekende.
Titel
Doof
Auteur
Siska Mulder
Verteller
Christine Haegeman  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Speelduur
10:06:15
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De succesvolle televisiepresentator Oscar Stellendam is net met zijn dove vrouw Stella verhuisd van een boerderij in Friesland naar een vrijstaande villa in het Gooi als hij wordt gevraagd voor een nieuwe talkshow. Hij wil een nieuwe start maken omdat hij en Stella niet heenkomen over de verdrinkingsdood van zoontje Jimmy. Hij begraaft zich in zijn werk omdat hij niet kan praten, terwijl Stella juist de herinnering aan hun kind levend wil houden door over hem te praten. Maar ook in hun nieuwe huis groeien ze uit elkaar en hun relatie komt verder onder druk te staan als Oscar wordt gestalkt door een onbekende die erg veel van hem weet. Hij gaat drinken en wordt op non-actief gezet. De journaliste (1971) schrijft o.a. reportages en columns voor Marie-Claire en NRC, is een van de voorvrouwen van Writers on Heels en debuteerde met de goed ontvangen roman ‘Zus’*. Ook haar tweede leest vlot, bouwt heel goed angst en spanning op en beschrijft raak Oscars wereldje. De ontknoping is niet verra…Lees verder

Over Siska Mulder

Siska Mulder (Amsterdam, 1 april 1971) is een Nederlands schrijfster, columniste en journaliste. Haar debuutroman Zus verscheen in 2005.

Biografie

Siska Mulder heeft haar vwo-opleiding gevolgd aan het Chr. College Nassau-Veluwe in Harderwijk. Ze voltooide in 1994 de hbo-opleiding Tekstschrijven, waar ze afstudeerde in de richting journalistiek. Ze werkte onder meer als verslaggever bij dagblad Trouw en het maandblad Marie Claire. In november 2005 verscheen haar debuutroman Zus bij uitgeverij Arena.

In het voorjaar van 2007 verscheen bij Thomas Rap haar tweede boek, Rimpelmania. Samen met schrijfster Manon Spierenburg gaat Mulder op zoek naar het waarom van de 'eeuwig-jong-obsessie'.

Augustus 2008 verscheen de literaire thriller Doof.

Met Susan Smit richtte ze het schrijfsterscollectief Writers on Heels op. Zij wilden de aandacht vestigen op het werk van een nieuwe generatie schrijfsters. …Lees verder op Wikipedia