Cd

Chants du kurdistan

Sivan Perwer (uitvoerder)
Titel
Chants du kurdistan
Uitvoerder
Sivan Perwer
Uitgever
Auvidis, 1989
1 cd
EAN
3298490061459
CDR
KJX0142
Plaatsingssuggestie
83 - Wereldmuziek: Noord-Afrikaanse en Arabische stijlen (NBLC) W2 - Wereldmuziek Noord-Afrikaanse en Arabische stijlen (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Sivan Perwer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ridvano

Şivan Perwer, geboren als İsmail Aygün (Sori(Zexelan) bij Viranşehir, Şanlıurfa, Turkije, 23 december 1957) is een Koerdische dichter, schrijver, leraar muziek, zanger en performer op het tembûr (Saz).

Biografie

Hij studeerde wiskunde en musicologie. Şivan woont momenteel in ballingschap na de vlucht uit Turkije in 1976 vanwege zijn muziek. Sivan Perwer is een hartstochtelijk verdediger van zijn volk en zijn muziek. Zo werd hij een icoon van het Koerdische verzet in Syrië, Irak, Iran en Turkije. Hij werd een van de populairste zangers van zijn generatie in Koerdistan en de Koerdische diaspora. Zijn populariteit is ook hoog onder de Azerbeidzjanen, Turken en Iraniërs [ref. nodig].

Gedurende vele jaren werden zijn liedjes verboden in Irak, Syrië en Turkije omdat ze worden gezongen in het Koerdisch en vaak de onderdrukking van het Koerdische volk in het Midden-Oosten verwoorden. Cassettes van zijn muziek werden doorgegeven en …Lees verder op Wikipedia