De moord op Buckingham Palace : roman

S.J. Bennett (auteur), Susan Ridder (vertaler), Tessa Joos (verteller)
Koningin Elizabeth onderzoekt met grote gedrevenheid een moord op Buckingham Palace.
Titel
De moord op Buckingham Palace : roman
Auteur
S.J. Bennett 1966-
Vertaler
Susan Ridder
Verteller
Tessa Joos  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A three dog problem
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
11:53
Oorspr. uitgever
Nieuw Amsterdam
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een detectiveverhaal dat zich afspeelt binnen de kringen van het Engelse koningshuis. Het verhaal speelt in 2016, in de nasleep van het Brexit-referendum dat Groot Brittanië verdeelt, en volgt het fictieve verhaal van Queen Elizabeth II, die een kunstdiefstal uit haar paleis op het spoor komt en vervolgens wordt geconfronteerd met een moord in Buckingham Palace. Samen met haar rechterhand, assistent-secretaris Rozie, gaat ze op onderzoek uit. 'De moord op Buckingham Palace' is vriendelijk, ongecompliceerd en met lichte humor geschreven. Voor een breed lezerspubliek. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Hare Majesteit de Queen onderzoekt’.

Over S.J. Bennett

Sophia Bennett (Richmond, 1966) is een Britse schrijfster van verschillende romans voor kinderen en volwassenen. Haar debuutroman Threads won de Times/Chicken House-wedstrijd in 2009. In 2017 won Love Song de Goldsboro Books Romantic Novel of the Year. Haar boeken zijn over de hele wereld verschenen. In het Nederlands taalgebied is zij vooral bekend vanwege haar detectivereeks over Koningin Elizabeth II.

Biografie

Bennett is geboren in Yorkshire en heeft als kind in verschillende landen gewoond, zoals in West-Duitsland en Hongkong. Ze is gepromoveerd in moderne Italiaanse literatuur aan de Universiteit van Cambridge.

Bibliografie

Hieronder staat een overzicht van de boeken die Bennett geschreven heeft. Alleen de reeks over Koningin Elizabeth II is in het Nederlands verschenen, onder de noemer 'Hare Majesteit onderzoekt'.

Romans

<…Lees verder op Wikipedia