Als Julia’s jongere zusje wordt vermoord in een steegje in Parijs zet dit haar leven en dat van haar man Hugh op zijn kop.
Titel
Tweede leven
Auteur
S.J. Watson
Vertaler
Ernst De Boer Ankie Klootwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Second life
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2016 | Andere uitgaven
398 p.
ISBN
9789026333897 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Het internet maakt leugenaars van ons allemaal'

Tweede leven is een meer dan symbolische titel voor het tweede boek van S.J. Watson. Na zijn grote succes Voor ik ga slapen uit 2011 is de hype weg, het briljante idee van zijn debuut ook. Wat overblijft is een thriller over liefde, lust en verraad in het internet-tijdperk. 'Op het internet is iedereen een schrijver.'


Als je kijkt naar recente hypes in de thrillerwereld, dan kun je niet om vier namen heen: Dan Brown met De Da Vinci code, Stieg Larsson met de Millennium-trilogie, S.J. Watson met Voor ik ga slapen en recent Gillian Flynn met Gone girl. Watsons debuut, over een vrouw met geheugenverlies die allerlei onfrisse zaken over haar leven ontdekt, werd ruim veertig miljoen keer verkocht in meer dan dertig talen. Nicole Kidman en Colin Firth mochten de hoofdrol spelen in de verfilming ervan die echter nog altijd niet in onze bioscopen is geraakt.

Op de dag dat zijn tweede thriller in Engeland massaal in de etalages van de grote boekenwinkels ligt, ontmoet ik Steve 'S.J.' Watson (43) in een restaurant in de Londense City, vlak bij de wolkenkrabbers van het financiële district waar goedgeklede heren en dames bij een volstrekt caloriecorrecte lunch over geld en aanverwante onderwerpen praten. Hij zit boven in een apart kamertje en de dame van de uitgeverij stelt me gerust dat h…Lees verder

De Londense Julia reist naar Parijs om meer te weten te komen over de moord op haar zeven jaar jongere zusje Kate. Daar ontmoet ze Kate's vriendin en kamergenote Anna die Julia vertelt dat Kate mannen ontmoette via internet. Julia komt achter Kate's schuilnaam en wachtwoord en in de hoop de dader te vinden doet ze zich voor als haar zus. Als ze contact krijgt met een aantrekkelijke man die ze in een hotel ontmoet, raakt Julia verwikkelt in een verhouding die haar huwelijk, de geadopteerde zoon van haar zus en haar eigen leven in gevaar brengt. Julia vertelt haar verhaal in de tegenwoordige tijd en na een rustig eerste deel met een aantal flash backs waarin haar verleden vorm krijgt, neemt de spanning elk volgend deel toe en de plotwendingen blijven tot in het laatste, vierde deel verrassen. De auteur van het succesvolle en in vele talen vertaalde (en verfilmde) debuut 'Voor ik ga slapen' weet door zijn eenvoudige en toegankelijke stijl de gedachtegang van een vrouw, verstrikt in het d…Lees verder

Over S.J. Watson

S.J. Watson (1971) is een Engels schrijver. Hij debuteerde in 2011 met Voor ik ga slapen, dat tot dusver in 30 verschillende landen werd gepubliceerd. In 2015 bracht hij zijn tweede boek uit: Tweede leven.

Watson werd geboren in Stourbridge, in de West Midlands. Na zijn studies aan de Universiteit van Birmingham verhuisde hij naar Londen, waar hij in diverse hospitalen werkte en zich specialiseerde in de diagnose en behandeling van slechthorende kinderen. 's Avonds en in het weekend schreef hij fictie.

In 2009 werd Watson geaccepteerd voor de eerste cursus Writing a Novel aan de Faber Academy. Het resultaat was zijn debuutroman, Voor ik ga slapen. Al snel daarna werd het boek in 30 landen geaccepteerd voor publicatie, en in 2011 wordt gestart met de adaptatie voor het grote scherm.

Bibliografie

Suggesties