Boek
Nederlands

Robin en Knor in de winter

Sjoerd Kuyper (auteur), Sandra Klaassen (illustrator)
+1
Robin en Knor in de winter
×
Robin en Knor in de winter Robin en Knor in de winter

Robin en Knor in de winter

Sjoerd Kuyper (auteur), Sandra Klaassen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met drie verhalen over de kleuter Robin en zijn onafscheidelijke knuffel Knor die zich afspelen in de winter. Vanaf ca. 5 jaar.
Bevat
Titel
Robin en Knor in de winter / Sjoerd Kuyper ; met tek. van Sandra Klaassen
Auteur
Sjoerd Kuyper
Illustrator
Sandra Klaassen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2000
138 p. : ill.
ISBN
90-258-3813-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met drie eerder apart verschenen boeken over de kleuter Robin en zijn onafscheidelijke knuffel met als gemeenschappelijk thema: winter. In "Robin en Sinterklaas" worden zijn ouders helemaal gek van Robins spelletjes dat hij Zwarte Piet is en zijn varkentje Sinterklaas. In "Robin en God" (Gouden Griffel 1997) praat hij met zijn opa veel over God. En in "Robin en opa" leert opa hem tijdens de kerstvakantie schaatsen en tot achtenvijftig tellen. De verhalen zijn integraal opgenomen, maar nu in twee kolommen gedrukt in een groot vierkant boek. De zwart-wittekeningen zijn iets lichter afgedrukt en een enkele keer gespiegeld. Voorin staat de inhoudsopgave van alle drie de boeken. Stevig uitgevoerd voorleesboek met op de voorplaat een schaatsende Robin die Knorretje op de slee voorttrekt. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper (Amsterdam, 6 maart 1952) is een Nederlandse schrijver van poëzie en proza voor volwassenen, kinder- en jeugdboeken, theater, tv-series, filmscenario’s en liedteksten. Zijn bekendste werken zijn de film Het zakmes, de serie boeken over de kleuter Robin, het gedicht Mensen met koffers, de liedtekst Hallo wereld en de jeugdromans Hotel De Grote L en Bizar. Zijn boeken zijn in vijftien landen gepubliceerd. Hij won o.a. zes Zilveren Griffels en een Gouden voor Robin en God. Voor zijn gehele oeuvre kreeg hij in 2012 de Theo Thijssenprijs en wegens zijn verdiensten voor de Nederlandse literatuur in binnen- en buitenland werd hij in 2014 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.  

Jeugd

Sjoerd Kuyper werd op 6 maart 1952 geboren in Amsterdam-Oost. Op tweejarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar het dorp Berkhout, bij Hoorn, waar zijn vader onderwijzer werd. D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties