Robin is verliefd

Sjoerd Kuyper (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Robin is verliefd
×
Robin is verliefd Robin is verliefd
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Robin is verliefd op Nellie. Als ze ruzie krijgen is zijn verliefdheid gauw over. Dan wordt Robin verliefd op juf Tineke. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Leesniveau
AVI 6
Titel
Robin is verliefd
Auteur
Sjoerd Kuyper
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]:: Nieuw Amsterdam, 2007 | Andere uitgaves
144 p. : ill. + cd
ISBN
90-468-0069-5

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

5+ ? Robin is verliefd zoals alleen een kleuter verliefd kan zijn. Eerst was hij verliefd op Nellie, uit zijn klas. Kort daarna vertelt hij in tranen aan zijn kleuterjuf Tineke dat hij verliefd is op oud omaatje, omdat zijn vaders oma zo ziek en oud is en vermoedelijk snel zal sterven. Op de juf wordt hij ook verliefd, en even later biecht hij zijn vader op dat hij ook verliefd is op mama. Sjoerd Kuyper voert de vertrouwde personages uit zijn 'Robin'-reeks op, en vertelt op een heerlijk speelse en lichtvoetige manier over de onvoorwaardelijke liefde die jonge kinderen voor de mensen in hun directe, vertrouwde omgeving voelen. Kuyper kan als geen ander en met oog voor kleur en geur, die jonge gevoelswereld verwoorden. In, soms poëtische, korte zinnetjes en begrijpelijke, oprechte beeldspraak, die getuigen van het feit dat hij rekening houdt met zijn lezersgroep en hun nog 'kleine' levenservaring.

Knap en buitengewoon sfeervol is Kuypers beschrijving van het bezoek aan oud omaat…Lees verder
Kleuter Robin is verliefd op Nellie. Als ze ruzie krijgen, is het gauw over. Juf troost hem en meteen wordt Robin verliefd op zijn juf. Als zij gaat trouwen, is hij boos, maar op de bruiloft ziet hij alweer een ander leuk meisje. Dan gaat hij met opa naar het strand, waar hij allemaal mooie meisjes ziet. Dit is wat vergezocht, gezien de leeftijd van Robin. Het boek is opgedeeld in korte, afgeronde hoofdstukken met pakkende titels. Het is een doorlopend verhaal (AVI 6) met soms aan het begin van een hoofdstuk een korte samenvatting. Dit is prettig bij het voorlezen aan jonge kinderen. De zwart-witillustraties zijn eigentijdse lijntekeningen met pen en ingekleurd met waterverf. Er wordt veel gebruik gemaakt van schaduweffecten. De illustraties zijn wisselend van grootte en zijn soms over twee bladzijden afgedrukt. Deze afwisseling verlevendigt het boek en de plaatjes sluiten goed aan bij het verhaal. Helaas is dezelfde illustratie afgedrukt op blz. 59 en 60. De auteur ontving voor zijn …Lees verder

Over Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper (Amsterdam, 6 maart 1952) is een Nederlandse schrijver van poëzie en proza voor volwassenen, kinder- en jeugdboeken, theater, tv-series, filmscenario’s en liedteksten. Zijn bekendste werken zijn de film Het zakmes, de serie boeken over de kleuter Robin, het gedicht Mensen met koffers, de liedtekst Hallo wereld en de jeugdromans Hotel De Grote L en Bizar. Zijn boeken zijn in vijftien landen gepubliceerd. Hij won o.a. zes Zilveren Griffels en een Gouden voor Robin en God. Voor zijn gehele oeuvre kreeg hij in 2012 de Theo Thijssenprijs en wegens zijn verdiensten voor de Nederlandse literatuur in binnen- en buitenland werd hij in 2014 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.  

Jeugd

Sjoerd Kuyper werd op 6 maart 1952 geboren in Amsterdam-Oost. Op tweejarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar het dorp Berkhout, bij Hoorn, waar zijn vader onderwijzer werd. D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek