Luisterboek
Nederlands

Sjoerd Kuyper leest Lang leve Robin

Sjoerd Kuyper (auteur)
+1
Sjoerd Kuyper leest Lang leve Robin
×
Sjoerd Kuyper leest Lang leve Robin Sjoerd Kuyper leest Lang leve Robin

Sjoerd Kuyper leest Lang leve Robin

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van verhalen over Robin, zijn opa, oma, papa en mama en zijn knuffelvarken Knor. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Sjoerd Kuyper leest Lang leve Robin
Auteur
Sjoerd Kuyper  (inlezer)
Uniforme titel
Lang leve Robin!
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2016
6 cd's
Speelduur
7 uur en 12 minuten
Aantekening
De verhalen in dit luisterboek zijn eerder verschenen in : Robins zomer, Robin op school, Robin en Sinterklaas, Robin en opa, Robin is jarig. Het verhaal 'Rembrandt' verscheen eerder in : Het grote Rijksmuseum voorleesboek.
ISBN
9789047621584

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het boek 'Lang leve Robin'*, een bundel van 60 verhalen waarin de wereld van de kleuter Robin centraal staat. Over Wromberen en wintertranen, verliefd zijn en vrijen, de schoolfotograaf en natuurlijk Robins familie en zijn knuffelvarken Knor. De dagelijkse belevenissen van een kleuter, zijn fantasieën naar aanleiding van en het zoeken naar antwoorden, vormen een harmonieus geheel. Met veel dialoog en eenvoudig taalgebruik zijn de gevoelens van Robin goed neergezet. En ondanks de soms wat zware thema’s zijn de verhalen grappig en licht van toon; ze zijn gebaseerd op jeugdherinneringen van de auteur, die de Theo Thijssenprijs 2012 won. Een selectie uit de boeken ‘Robin en opa’ (1998), ‘Robins zomer’ (1990), ‘Robin is jarig’ (2001), 'Robin en Sinterklaas' (1998) en 'Robin op school' (1994). Duidelijk en rustig voorgelezen door Sjoerd Kuyper zelf. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Sjoerd Kuyper

Sjoerd (Frans) Kuyper (Amsterdam, 6 maart 1952) is een Nederlands schrijver. Hoewel hij ook schrijft voor volwassenen, is Kuyper vooral bekend geworden door zijn werk voor kinderen. Hij beperkt zich daarbij niet tot boeken hij schrijft ook scenario’s, musicals, gedichten, brieven en liedjes. Zijn werk kenmerkt zich, niet alleen door een grote verbeeldingskracht en door het poëtische taalgebruik, maar ook door een grote sociale betrokkenheid. Voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2012 de Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Volgens de jury verzoent Kuyper in zijn boeken leesbaarheid met diepgang; ‘Hij kan moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje’ Zijn vakmanschap laat Kuyper, volgens Joke Linders, recensent kinder- en jeugdliteratuur, ook zien door een geraffineerd en zuiver kindperspectief.

Zeer succesvol waren de boeken over de kleuter Ro…Lees verder op Wikipedia