Cd

22 greatest hits

Over Smokey Robinson & The Miracles

The Miracles is een Amerikaanse popgroep uit Detroit, Michigan waarvan Smokey Robinson van 1955 tot 1972 leadzanger was. Ze zijn vooral bekend van de hits The tears of a clown en Love machine part 1. Van 1967 tot 1972 was de groep bekend als Smokey Robinson & the Miracles.

De leden van de originele bezetting onder de naam The Miracles (zie ook Beginperiode hieronder), te weten Bobby Rogers, Ronnie White (postuum), Pete Moore, Smokey Robinson en Claudette Robinson, werden op 20 maart 2009, 50 jaar na de "geboorte" van Motown, geëerd met een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

Beginperiode

In 1955 richtten Smokey Robinson en Ronnie White samen met hun klasgenoten Pete Moore, Clarence Dawson en James Grice het doo-wopgroepje The Five Chimes op. Nog geen half jaar later werden Dawson en Grice vervangen door de neven Emerson en Bobby Roge…Lees verder op Wikipedia