Boek
Nederlands

Dieren uit de oceaan

Sonya Newland (auteur)

Dieren uit de oceaan

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Dieren als walvissen, dolfijnen en schelpdieren leven in de oceaan. Welke dieren worden bedreigd, wat zijn daarvan de oorzaken en en hoe beschermen we ze? Met quiz en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Dieren uit de oceaan
Auteur
Sonya Newland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ocean wildlife
Editie
1
Uitgever
Leidschendam: NBD Biblion, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789462020122 (hardback)
Plaatsingssuggestie
570.3 (SISO) Natuurbescherming (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit informatieve boek, uit de serie 'Red onze natuur'*, komen in korte inleidende hoofdstukken leefomgeving en bedreigingen voor diersoorten uit de oceaan aan bod. In eenvoudig taalgebruik wordt wereldwijd het leven van zeezoogdieren, zeereptielen, schelpdieren en zeevogels kort gepresenteerd. Hierbij gaat de auteur niet in op de soorten afzonderlijk. Wel is er aandacht voor de invloed van bedreigingen als klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. Verder wordt ingegaan op maatregelen van overheid, organisaties en particulieren om leefgebieden en dieren te behouden door inzet van wetenschap, (inter)nationale bescherming en educatie. Een aantrekkelijk kleurrijk boek met op iedere bladzijde duidelijke soms gekaderde kleurenfoto's, uit diverse archieven. Korte teksten met feiten, vragen, weetjes en een miniquiz stimuleren tot actief denken. Het boek is geschikt ter algemene introductie op het onderwerp. Bevat voor verdere verdieping een aantal websites, actiestappen om bedreigin…Lees verder

Dieren uit de oceaan

In dit informatief boek ontdek je welke dieren er in de oceaan bedreigd worden, door vervuiling, overbevissing of de klimaatsverandering. Je maakt kennis met de organisaties die acties ondernemen om deze dieren te redden en er worden enkele manieren aangereikt waarmee je zelf aan de slag kan gaan om deze dieren te helpen.
Kort en bondig wordt hier in enkele alinea’s een aantal feiten over het leven in de oceaan aangehaald. Knappe foto’s fleuren het geheel op.
Inhoudelijk is alles heel sober en sec gehouden. De inhoud daagt me niet uit om verder te lezen of op ontdekking te gaan. Het is net alsof je in een encyclopedie aan het lezen bent.
Achteraan vind je een verklarende woordenlijst terug van moeilijke woorden die je tegenkomt. De eerste keer dat het woord in de tekst vermeld wordt, staat het in vet gedrukt. Daarna niet meer. Er wordt dus vanuit gegaan dat je het boek van begin af aan doorneemt.
De tekst zelf omvat ook meerdere, niet zo evidente woorden die je…Lees verder