Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Christmas shopaholic

Sophie Kinsella (auteur), Mariëtte van Gelder (vertaler)
Shopaholic Becky wordt gevraagd het kerstdiner te organiseren.
Titel
Christmas shopaholic
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Christmas shopaholic
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2020 | Andere uitgaven
366 p.
ISBN
9789044361599 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sophie Kinsella is bekend geworden met haar boeken over de hartveroverende Becky, een jonge vrouw die probeert haar shopverslaving in bedwang te houden maar daar zelden in slaagt. In dit boek wordt Becky gevraagd het kerstdiner op zich te nemen en ze heeft maar één doel: het moet en zal een geweldig feest worden met vrede op aarde, net als in de oude films die ze zo graag kijkt. Maar het kerstfeest lijkt volledig te ontsporen. Gaat het Becky lukken dit nog recht te breien? De reden waarom de auteur zoveel fans heeft, komt duidelijk naar voren in de boeken over Becky Bloomwood. Een chaotische heldin met het hart op de juiste plek die in gênante situaties belandt, maar er ook altijd weer uitkomt. De andere personages die worden opgevoerd zoals haar vegan zus en haar hippe ex-vriend maken het verhaal levendig en de familieperikelen zijn herkenbaar. Kinsella’s schrijfstijl is luchtig, open en grappig, waardoor het een plezier is om haar boeken te lezen. Ook ‘Christmas shopaholic’ voldoet …Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano bege…Lees verder op Wikipedia