Boek
Engels

Confessions of a shopaholic

Sophie Kinsella (auteur)

Confessions of a shopaholic

In de reeks:
Een financieel journaliste van een Engels tijdschrift heeft zelf een gat in haar hand.
Titel
Confessions of a shopaholic
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Uitgever
London: Black Swan, 2009 | Andere uitgaven
317 p.
Aantekening
Previously published as: The secret dreamworld of a shopaholic
ISBN
9780552775199 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge vrouw woont in een trendy wijk in Londen en werkt als financieel journaliste voor een tijdschrift dat zijn lezers adviseert op een goede manier met geld om te gaan. Zelf heeft ze een gat in haar hand en bij iedere aanbieding wordt ze gelokt en verleid tot aankoop van onnodige dingen. Brieven en aanmaningen van diverse banken geven haar even een slecht gevoel maar beletten haar niet om nog meer te kopen. Ze hoopt de lotto te winnen, een rijke man te trouwen, een beter betaalde baan te krijgen maar dat alles gebeurt niet. Dan wordt haar aandacht getrokken door oneigenlijke voorlichting van een beleggingsmaatschappij waar trouwe spaarders de dupe van zijn geworden. Ze gaat in de aanval en opeens verandert haar leven. Met de nodige humor geschreven, maar tamelijk eentonig verhaal waar alleen in de laatste 100 bladzijden wat meer actie is. Heel aardige ontspanning voor jonge mensen. Schrijfster is financieel journalist en heeft meer bestseller-'Shopaholic' romans geschreven. Pock…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia