Effie (26) krijgt de schok van haar leven als ze hoort dat haar ouders, die altijd gelukkig leken te zijn, gaan scheiden en dat het huis waar zij, haar zus en broer hun kinderjaren hebben doorgebracht, wordt verkocht.
Titel
De partycrasher
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The party crasher
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2022
329 p.
ISBN
9789044364460 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een chicklit over familiegeheimen, liefde en vriendschap. Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan raakt Effie, een jonge vrouw, vervreemd van haar vader en begint ze een vete met zijn knappe en jongere nieuwe vriendin, Krista. En dan wordt ook nog het Victoriaanse landhuis verkocht dat Effie haar hele leven haar thuis noemde. Als Krista een ‘housecooling’ organiseert, besluit Effie stiekem in het huis op zoek te gaan naar een jeugdschat die daar verborgen ligt. Terwijl ze door het huis sluipt, realiseert ze zich dat het huis meer geheimen bewaart. ‘De partycrasher’ is in een luchtige, prettig leesbare stijl geschreven en zal een breed lezerspubliek aanspreken. Sophie Kinsella (Londen, 1969) is een internationaal bekende Britse journaliste en romanschrijver. Ze staat het vooral bekend om haar tevens verfilmde ‘Shopaholic’-serie. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia