Lottie wordt door haar jeugdvriend Ben herinnerd aan een belofte van lang geleden: als beiden nog single zouden zijn na hun dertigste, zouden ze trouwen. Lottie besluit om mee te gaan in het verhaal. Nog voor ze het goed en wel beseft, zijn ze getrouwd en op huwelijksreis. Enkele mensen uit haar omgeving vinden het overhaaste huwelijk maar niets.
Titel
Ik krijg je wel
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wedding night
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2018] | Andere uitgaven
381 p.
ISBN
9789044354256 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lottie weet het zeker als haar vriend Richard haar uitnodigt voor een lunch: hij gaat haar ten huwelijk vragen. De lunch eindigt echter in een ontgoocheling en Lottie is weer vrijgezel. Ze komt na vijftien jaar weer in contact met Ben, een liefde van vroeger. Tijdens een date vraagt hij haar ten huwelijk en Lottie zegt ja. Haar zus Fliss – zelf verwikkeld in een echtscheiding – vindt dat Lottie een grote vergissing maakt. Ben en Lottie gaan op huwelijksreis naar een Grieks eiland, de plek waar ze elkaar hebben leren kennen. Fliss doet intussen al het mogelijke om het huwelijk niet geldig te laten zijn. Humoristische, romantische chicklit. Het verhaal wordt afwisselend door Lottie en Fliss verteld. De auteur is bekend van haar wereldwijd succesvolle Shopaholic-serie. Deze stand alone roman kreeg vier hartjes (van de vijf) op Chicklit.nl. www.sophiekinsellabooks.co.uk en www.sophiekinsella.nl. Kleine druk.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia