Door geheugenverlies is een jonge vrouw drie jaar van haar leven kwijt; zij blijkt in die tijd een totaal andere persoon te zijn geworden.
Titel
Ken je me nog?
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Remember me
Editie
6
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009 | Andere uitgaves
336 p.
ISBN
9789044325591 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een auto-ongeluk ontwaakt Lexi in het ziekenhuis met geheugenverlies. Ze is plots 28 in plaats van 24, en is geen verkoopster meer, maar directeur en getrouwd met een knappe miljonair. De handtas van Louis Vuitton op het bed is de hare. Tot zover lijkt het een natte tienerdroom te zijn. Natuurlijk zijn er obstakels: Is haar echtgenoot wel zo'n innemende man als hij lijkt? Wat is er gebeurd op die fatale dag van het ongeluk? Wat verbergt haar moeder? En haar vader, was hij wel zo charmant? En Duffe Dave, is hij nog altijd haar vriendje? Stilaan komt er ook een Jon in beeld, een sexy man die heel attent is, maar kan ze hem vertrouwen? De moeilijkheid is dat ze zich niets meer herinnert van wat er gebeurde de avond vóór de begrafenis van haar vader en van de jaren erna, vóór het ongeluk. Ze lijdt dus aan gedeeltelijk geheugenverlies. Geleidelijk komt ze alles te weten. Het is niet allemaal even fraai, maar het einde maakt alles goed. Het feit dat Lexi op elke pagina iets nieuws over…Lees verder
Lexi Smart wordt na een auto-ongeluk wakker in het ziekenhuis en blijkt de laatste drie jaar van haar leven vergeten te zijn. Ze is niet meer een 25-jarige iets te dikke junior verkoopmanager die net door haar vriendje is gedumpt, nee ze is nu een 28 jarige carrièrevrouw met een perfect gebit en uiterlijk, getrouwd met een miljonair en in het bezit van een Louis Vuitton-tas. Een mooi sprookje? Nee, toch niet, want haar man Eric blijkt een humorloze, perfectionistische engerd te zijn, en zijzelf een gehate, keiharde bazin die op het werk de Cobra wordt genoemd. En dan is er nog die aantrekkelijke architect die beweert dat hij haar geheime minnaar is. Met vaart, pit en humor geschreven, heerlijk weglezend chicklitverhaal met weer een aansprekende heldin. Kinsella is vooral bekend door haar succesvolle Shopaholic-serie over de koopverslaafde financieel journaliste Becky Bloomwood die niet met geld om kan gaan. Paperback, kleine druk.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia

Suggesties