Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mini shopaholic : Becky's ondeugende dochtertje

Sophie Kinsella (auteur), Mariëtte van Gelder (vertaler)
+1
Mini shopaholic : Becky's ondeugende dochtertje
×
Mini shopaholic : Becky's ondeugende dochtertje Mini shopaholic : Becky's ondeugende dochtertje

Mini shopaholic : Becky's ondeugende dochtertje

In de reeks:
Het eigenwijze 2-jarige dochtertje van een jonge vrouw blijkt net als haar moeder ook dol op winkelen te zijn.
Titel
Mini shopaholic : Becky's ondeugende dochtertje
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mini shopaholic
Editie
7
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2014 | Andere uitgaven
398 p.
ISBN
9789044346183 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Becky Brandon (28, ik-figuur) heeft door haar koopverslaving haar baan als financieel journaliste verloren en werkt nu als personal shopper in een warenhuis in Londen. In 2008 heeft ze veel problemen: eerst merkt ze dat opvoeden niet zo gemakkelijk is als ze dacht; dochter Minnie (2) is een verwende, onhandelbare peuter geworden die alles wil hebben wat ze leuk vindt. Ook woont Becky door tegenslag op de huizenmarkt al te lang met haar gezin bij haar ouders. En opeens is er de financiële crisis. Daarom begint ze op haar werk een discrete 'shoppingservice' die een groot succes is, maar haar een schorsing oplevert. En dan dreigt ook nog het grote verrassingsfeest voor de verjaardag van man Luke te mislukken. Onder dit pseudoniem schrijft de Engelse journaliste (1969) de 'Shopaholic'-bestsellers waarvan dit de zesde is. Het is een vrolijke kritiek op het thema koopverslaving met een vaak wat onwaarschijnlijk, maar heel smakelijk en geestig verteld verhaal voor vooral jonge vrouwen, waari…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano bege…Lees verder op Wikipedia