Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The secret dreamworld of a shopaholic

Sophie Kinsella (auteur)

The secret dreamworld of a shopaholic

In de reeks:
Een financieel journaliste leert door schade en schande haar eigen geldzaken te regelen en vindt daarbij het geluk.
Titel
The secret dreamworld of a shopaholic
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Editie
Reissued
Uitgever
London: Black Swan, 2012 | Andere uitgaven
319 p.
ISBN
9780552778329 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rebecca is eind 20, werkt als journaliste bij een financieel tijdschrift in Londen en ze is verslaafd aan winkelen. Dit gaat zo ver dat ze voortdurend rood staat en door haar bank bestookt wordt met dreigbrieven. Ze zoekt haar toevlucht bij haar ouders (die van niets weten). De buren, oude huisvrienden, vragen haar om financieel advies en Rebecca geeft haar mening zonder hier verder over na te denken. Als haar buren hierdoor heel veel geld mislopen, wordt Rebecca wakker en besluit nu echt iets van haar leven te maken. Ze ontdekt dat de verzekeringsmaatschappij onrechtmatig heeft gehandeld en schrijft een artikel, verschijnt op t.v. Nu neemt iedereen haar wel serieus en ontdekt Rebecca dat ze echt wel kennis van zaken heeft. Haar geldproblemen zijn in een klap opgelost. Bovendien wordt Luke Brandon, een echte tycoon in de financiële wereld, verliefd op haar en zo vindt Rebecca het ware geluk. Dit is een heel onderhoudende, humoristisch geschreven, eigentijdse debuutroman met veel herk…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia