Boek
Engels

Shopaholic abroad

Sophie Kinsella (auteur)
Als een koopzieke financieel adviseuse in New York belandt, raakt ze door haar verslaving in de schulden.
Titel
Shopaholic abroad
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Uitgever
London: Black Swan, [2009?] | Andere uitgaven
350 p.
ISBN
9780552999403
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Becky Bloomwood, financieel adviseuse op TV, is koopziek, hetgeen haar regelmatig in de problemen brengt. Als ze met haar verloofde, een rijke zakenman, een aantal maanden in New York gaat wonen, kan ze zich helemaal niet meer inhouden. Becky komt in de schulden te zitten, verliest haar baan en daardoor komt het bedrijf van haar verloofde in een kwaad daglicht te staan. Ze keert alleen naar huis terug, waar ze met hulp van haar vrienden met een schone lei kan beginnen. Als de verloofde schuldbewust en vergevingsgezind terugkomt, is alles weer goed en Becky gaat verder het leven door als kledingadviseuse voor zakenvrouwen. Er wordt veel over kleren gepraat en met merknamen gesmeten. De karakterbeschrijvingen zijn vlak en ongeloofwaardig (je kunt je afvragen of iemand die zo onnozel is als Becky het tot financieel adviseuse kan schoppen), de humor is aan de flauwe kant en het verhaal verloopt voorspelbaar. Het voorplat ziet er vrolijk en uitnodigend uit. Van Kinsella verscheen eerder "T…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia