Shopaholic! in alle staten

Sophie Kinsella (auteur), Mariëtte van Gelder (vertaler)
Als een koopzieke financieel adviseuse in New York belandt, raakt ze door haar verslaving in de schulden.
Titel
Shopaholic! in alle staten
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shopaholic abroad
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaven
301 p.
ISBN
9789044359183 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zelfstandig leesbaar vervolg op 'Shopaholic!'*. Rebecca Bloomwood is financieel adviseur bij een tv-programma, maar maakt van haar eigen financiën een puinhoop. Ze is verslaafd aan het kopen van kleren en allerlei nutteloze artikelen. Ze gaat met haar vriend naar Amerika en met haar creditcard blijft ze aan het kopen omdat 'Amerikaans geld geen echt geld is'. Voor ze het weet heeft ze enorme schulden, krijgt ze ontslag en verbreekt haar vriend de relatie. Door het houden van een veiling weet ze echter al haar schulden af te lossen en ontdekt een gat in de markt als winkeladviseuse: winkelen voor mensen die er zelf geen tijd voor hebben. Intussen ontdekt ze dat haar ex-vriend belazerd werd door een collega. Het verhaal is één grote beschrijving van winkelen, uitverkoop en koopjes. Namen van dure merkkleding vliegen je om de oren. Het gaat allemaal erg vlug, de hoofdpersoon lijkt een hersenloze nietsnut te zijn, verslaafd aan winkelen. Een vlot en onderhoudend stukje chick-lit in de tra…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano bege…Lees verder op Wikipedia