Shopaholic & baby

Sophie Kinsella (auteur)
Na een jaar huwelijk bereidt een personal shopper zich voor op de komst van haar baby.
Titel
Shopaholic & baby
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Editie
Reissued
Uitgever
London: Black Swan, 2012 | Andere uitgaven
446 p.
ISBN
9780552774055 (paperback) 9780552772754 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Becky Bloomwood is in dit nieuwe en vijfde deel van deze bestsellerserie als vanouds de aan winkelen verslaafde, zowel grappige als vertederende anti-heldin die zich constant in de nesten werkt en daar dan perfect haar voordeel mee weet te doen. Toch blijft de spanningsboog aantrekkelijk. Becky is inmiddels een jaar getrouwd met de rijke zakenman Luke, werkt in Londen als personal shopper en is zwanger. Vol vuur werpt ze zich op het vinden van de juiste trendy woning, babyspullen en gynaecoloog. De trendy gynaecoloog blijkt echter Luke’s ex, en er zijn allerlei onverwachte verwikkelingen. Kinsella schrijft meeslepend, met eenheid en variatie; ondanks het hoge leesbaarheidsgehalte en de schijnbare oppervlakkigheid van alle dure merken en uiterlijkheden, is dit geen dun verhaal, maar raakt ze ook aan zaken als vertrouwen in een relatie en concurrentie en loyaliteit tussen vrouwen. Becky leeft in een trendy wereld met, naast wat mensen met minder goede bedoelingen, veel warmte, vriendsch…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia