Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Becky's vader verdwijnt en laat in een achtergelaten briefje weten dat hij een probleem uit het verleden moet oplossen. Becky vertrekt vervolgens met vrienden en familie naar Las Vegas om hem te gaan zoeken.
Titel
Shopaholic grijpt in
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shopaholic to the rescue
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2022 | Andere uitgaven
320 p.
Verschijningsdatum
01-01-2022
ISBN
9789044356571 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Becky, hoofdpersoon in de Shopaholic-reeks, treedt in dit deel ferm op, nu haar familie haar nodig heeft. Met haar man Luke, haar dochtertje Minnie (2½), haar hartsvriendin Suze, moeder en buurvrouw trekken ze in een camper door de Verenigde Staten, op zoek naar haar verdwenen vader plus echtgenoot van haar vriendin. Ze passeren Las Vegas, waar Becky aanvankelijk zeer succesvol gokt. De (zoek)tocht kent veel mooie, soms ook hilarische beschrijvingen (in de ik-vorm) van bezochte plaatsen, ontmoetingen en daarbij horende dialogen. Gaandeweg ontdekt de groep de reden van pa's verdwijnen. Becky speelt een fantasierijke rol bij de ontknoping. De Engelse schrijfster (1969) heeft met vaart en humor een niet zo voorspelbare verhaallijn neergezet. Na de problemen bij de tv en in Hollywood, Becky's huwelijk, zwangerschap en koopverslaving is deze kant van de hoofdpersoon verrassend. De auteur schrijft sinds 1995 ook chicklits onder haar eigen naam: Madeleine Wickham. Voor een deel is de ontroer…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia