Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Shopaholic naar de sterren

Sophie Kinsella (auteur), Mariëtte van Gelder (vertaler)
Als Becky's echtgenoot voor drie maanden naar Hollywood gaat om de pr van een filmster te verzorgen, ziet zij grote kansen voor zichzelf.
Titel
Shopaholic naar de sterren
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shopaholic to the stars
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaven
366 p.
ISBN
9789044359213 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Luke, de man van Becky Brandon, voor drie maanden naar Hollywood gaat om de pr van filmster Sage Seymour te verzorgen, ziet Becky grote kansen voor zichzelf. Haar ervaring als personal shopper bij Barneys wil ze gebruiken om filmsterren kledingadviezen te geven om zo in de glamourwereld te worden betrokken. Samen met haar vriendin Suze, die ook met man en kinderen naar LA is gekomen, doet ze verwoede pogingen om in de filmwereld binnen te dringen, maar steeds loopt het op een teleurstelling uit. Als na 370 blz. het moment eindelijk daar is en ze over de Rode Loper loopt, blijkt het het zoveelste fiasco en beseft ze dat ze haar geluk niet in de filmwereld moet zoeken, maar bij Luke, haar dochtertje Minnie, bij Suze en haar familie. Geëxalteerd verhaal, vol opgeklopte en extreme emoties, uitvoerige modebeschouwingen, hilarische situaties, geen enkele diepgang, maar heerlijk voor de liefhebbers van de eerdere 'Shopaholic'-verhalen. Normale druk.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia