Boek
Engels

Shopaholic & sister

Sophie Kinsella (auteur)
Een aan winkelen verslaafde Engelse ontdekt dat ze een zusje heeft.
Titel
Shopaholic & sister
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Parallelle titel
Shopaholic and sister
Uitgever
London: Black Swan, 2012 | Andere uitgaven
378 p.
ISBN
9780552771115 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Weer een boek over Rebecca (Becky) Brandon, die niets heerlijker vindt dan winkelen. Aanvankelijk lijkt alles nog prachtig: ze is pas getrouwd met de succesvolle Luke en ze gaan tien maanden op huwelijksreis. Maar ineens lijken al haar zekerheden weg te vallen: haar huwelijk loopt barsten op, haar beste vriendin laat haar zitten en haar man zet haar op een strak budget. Becky is ten einde raad, tot zij ontdekt dat ze een zusje heeft. Becky is dolgelukkig en wil zich direct op haar nieuwe zusje storten om samen te gaan winkelen, elkaars nagels lakken enz. Maar dat loopt heel anders. Vlot geschreven, geestig verhaal in 25 hoofdstukken. Het perspectief ligt bij Becky, de lezer is steeds getuige van al haar tamelijk uiteenlopende zielenroerselen. Het boek hoort thuis in de categorie 'chicklit', een in Engeland en de Verenigde Staten veelgelezen genre. Vooral gericht op teenagers en jongvolwassenen. Andere titels over Rebecca Brandon o.a.: 'The secret dreamworld of a shopaholi'c*, 'Shopaho…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia