Boek
Engels

Shopaholic takes Manhattan

Sophie Kinsella (auteur)

Shopaholic takes Manhattan

In de reeks:
Een aan winkelen verslaafde Engelse vrouw gaat op uitnodiging van haar vriend naar Amerika.
Titel
Shopaholic takes Manhattan
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Uitgever
New York: Dell, 2004
386 p.
ISBN
0-440-24181-2 9780440241812 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Becky Bloomwood is verslaafd aan het kopen van mooie dingen. Haar hoge rekeningen heeft ze eigenlijk pas net afbetaald als haar vriend Luke voorstelt naar Amerika te gaan. Daar shopt Becky als nooit tevoren, waardoor ze in de problemen komt met haar werk, de bank en Luke. In deze tweede roman van de schrijfster over koopverslaafde Becky (na 'Shopaholic abroad'*) staan veel herkenbare excuses om toch maar dat ene begeerde object te kunnen kopen. Het verhaal is flinterdun, maar de uitwerking is vermakelijk. Becky is een hoofdpersoon die vaak op de zenuwen werkt (waarom kan ze niet eens nee zegge en is ze echt zo dom?) en tegelijkertijd onweerstaanbaar. Lekker niemendalletje. Pocket met goede letter en redelijke marges.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia