Als een koopverslaafde financieel adviseuse gaat trouwen, blijken de moeders van beide kanten elk een bruiloft te organiseren.
Titel
Shopaholic! zegt ja
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shopaholic ties the knot
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaven
366 p.
ISBN
9789044359190 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Financieel adviseur Rebecca Bloomwood woont samen met Luke Brandon. Als hij haar ten huwelijk vraagt, zegt ze volmondig 'ja'. Dit besluit opent nieuwe deuren voor de koopverslaafde Rebecca. Thema van het boek is echter de organisatie van de bruiloft. Rebecca's moeder organiseert een eenvoudige maar warme plechtigheid in Engeland, Luke's moeder een overdreven kostbare in New York. Beide dames denken de enige te zijn. Op originele wijze heeft de a.s. bruid uiteindelijk een oplossing voor het probleem van twee bruiloften, twee trouwjurken, twee werelddelen tegenover één bruidspaar en één trouwdatum. Vlot verhaal met humor geschreven. Het boek is een zelfstandig te lezen vervolg op 'Shopaholic' (2001) en 'Shopaholic in alle staten' (2002). Paperback; kleine druk.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia