Een jonge vrouw is een succesvol financieel journaliste, maar haar eigen financie͏̈n raken door haar winkelverslaving volkomen overhoop
Titel
Shopaholic!
Auteur
Sophie Kinsella
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret dreamworld of a shopaholic
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
3 cd's
Speelduur
3 uur en 19 min.
Aantekening
Verkorte versie
ISBN
9789054449317

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verkorte weergave van het gelijknamige boek* uit 2000, voorgelezen door tv-presentatrice Dieuwertje Blok. Dat ene leuke truitje dat je zo goed staat, die mooie tas die je toch eigenlijk hard nodig hebt, en die laarzen uit de uitverkoop waar je goed beschouwd een heleboel geld mee uitspaart… Smoezen die iedere ware shopaholic onmiddellijk herkent. Rebecca, een aantrekkelijke jonge journaliste bij het tijdschrift 'Succesvol sparen' (!), is zo'n winkelverslaafde. Haar onzekerheid over haar leven en werk werkt ze met winkelen weg, haar financiële situatie is een puinhoop en de schulden en dreigbrieven van de bank stapelen zich op. Consuminderen lukt niet, en Rebecca bedenkt steeds uitzinnigere manieren om haar schulden te negeren. Ook haar liefdesleven en carrière raken in het slop, tot ze zich vastbijt in een financiële zaak en het aan de stok krijgt met de aantrekkelijke en succesvolle pr-adviseur Luke Brandon. Erg leuk en zéér herkenbaar, dit vlot geschreven, luchthartige en bijwijlen …Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano bege…Lees verder op Wikipedia