Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Shopalicious!

Sophie Kinsella (auteur)
Een aan winkelen verslaafde Engelse ontdekt dat ze een zusje heeft.
Titel
Shopalicious!
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shopaholic & sister
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaves
363 p.
ISBN
9789044359015 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rebecca Bloomwood, een onverbeterlijke koopverslaafde, is ondertussen getrouwd met Luke, een geslaagd zakenman. Een jaar lang trekken ze de wereld rond. Een meer dan geslaagde huwelijksreis die hen van het ene exotische oord naar het andere brengt en hen de totale ontspanning bezorgt. In elk land koopt Rebecca een souvenir. Luke leeft met de idee de koopwoede van zijn vrouw binnen de perken te kunnen houden, maar hij houdt geen rekening met de creativiteit van Rebecca en een achtergehouden kredietkaard. Ze zijn nog maar net thuis of daar komen de souvenirs aan: vrachtwagens vol meubilair, kunstwerken, kledij en prularia. Hun huis puilt uit, hun bankrekening schiet zeediep in het rood. Luke tracht Rebecca een budgetplan op te leggen, maar tevergeefs.

Omdat ze zich schuldig voelt, wil ze zich engageren in de zaak van Luke, maar haar initiatieven doen de boel hopeloos in de soep draaien. Ze is wat blij als haar ouders haar vertellen dat ze een halfzus heeft. Het slippertje van va…Lees verder
Het vijfde deel over de koopverslaafde Rebecca Bloomwood. Tijdens haar luxe huwelijksreis van 10 maanden heeft ze zoveel extreme dingen gekocht dat de maat vol is voor haar echtgenoot. Wat moet je bijvoorbeeld met manshoge giraffes, twee grote eethoeken, een uit de kluiten gewassen gambela en 30 zijden kamerjassen? Dergelijke aankopen betekenen een crisis in het verse huwelijk. Troost zoeken bij haar beste vriendin blijkt geen optie omdat die net een andere beste vriendin heeft aangetrokken. Het tij lijkt te keren als Rebecca hoort dat ze een halfzusje heeft. Eindelijk een lotgenoot om mee te shoppen of om samen naar de nagelstudio te gaan, maar haar nieuwe zus blijkt aan consuminderen te doen en heeft een hekel Dior, Versace, Gucci of Valentino. Een grotere tegenstelling tussen twee zussen is niet denkbaar en toch … Een met vaart geschreven verhaal vol onverwachte wendingen. Als je het boek leest begrijp je waarom de serie zo populair is in het genre ‘chicklit’. Voor een grote lezer…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia