Een jong stel, woonachtig in Wansworth bij Londen, hervinden elkaar door relationele perikelen waarbij de vrouw ook zichzelf opnieuw ontdekt.
Titel
Verras me
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Surprise me
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2019 | Andere uitgaven
375 p.
ISBN
9789044356014 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sylvie en Dan zijn al tien jaar samen, waarvan zeven jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben geen geheimen en kennen elkaars gewoontes en wensen. Ze hebben een tweeling van vijf jaar en wonen in Wansworth bij Londen. Dan ontwerpt kantoren, Sylvie werkt als ontwikkelingsmanager in een klein multifunctioneel centrum. Bij de keuring voor hun levensverzekering verklaart de arts dat ze wel honderd jaar kunnen worden. Het vooruitzicht zo lang getrouwd te zijn, schrikt hun af. Ze spreken af elkaar regelmatig te verrassen. Dat is niet altijd even geslaagd. Als Dan vaak van huis is, vermoedt Sylvie dat hij een verhouding heeft en bespioneert hem. Na veel misverstanden en onenigheden ontdekt ze dat hij bezig is een schandaal uit haar vaders verleden uit de publiciteit te houden. Sylvie aanbad haar charmante, financieel geslaagde vader, die neerkeek op Dan. Ze ziet nu alles anders en besluit niet langer Prinses Sylvie te zijn, maar een krachtige ondernemende persoon. Hun hernieuwde liefde vieren ze me…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia