Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De geest van haar overleden oudtante Sadie spoort Lara aan een verloren halsketting te zoeken. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Wat spook jij uit?
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Twenties girl
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2016 | Andere uitgaven
399 p.
ISBN
9789044351132 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Londense twintiger Lara Lington (ik-figuur) gaat met tegenzin naar de crematie van haar oudtante Sadie die 105 jaar oud is geworden. Vlak na de dienst wordt Lara opgeschrikt door de overledene die in de vorm van een geest heeft besloten nog niet klaar te zijn voor het hiernamaals. Lara krijgt de opdracht om voor Sadie een ketting te vinden die een belangrijke betekenis voor haar heeft. De zoektocht verloopt alles behalve voorspoedig, maar Lara leert haar oudtante wel behoorlijk goed kennen. Tevens maakt ze handig gebruik van de situatie door de excentrieke Sadie onder andere haar ex-vriendje te laten bespioneren. Vrolijke, ongecompliceerde roman van de populaire auteur, die met grote vaart leest. De humor is, dankzij de vele blunders van het hoofdpersonage, volop aanwezig in dit – voor chicklitbegrippen – originele verhaal. Wie bekend is met de stijl van de schrijfster, zal niet verrast zijn, maar deze roman zal zeker in de smaak vallen bij een brede, vrouwelijke doelgroep.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia