Boek
Nederlands

Lilli en de bloemenelfjes

Sophie Swerts Knudsen (auteur), Remco Schoppert (illustrator)
+1
Lilli en de bloemenelfjes
×
Lilli en de bloemenelfjes Lilli en de bloemenelfjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Lilli (7) is een bijzonder meisje dat elfjes kan zien. Ze probeert het elfenvolk te redden uit de klauwen van de reuzenslak Karakol. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Elfen
Titel
Lilli en de bloemenelfjes
Auteur
Sophie Swerts Knudsen
Illustrator
Remco Schoppert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
114 p. : ill.
ISBN
9789044807448

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het debuut van Sophie Swerts Knudsen, een Vlaamse die met een Deen trouwde en naar Denemarken uitweek. Uitgeverij Clavis kondigt al minstens één opvolger aan. Zoals wel meer schrijvers liet ze zich inspireren door haar eigen jonge kinderen en besloot ze een voorleesboek te schrijven waarvan de hoofdstukjes net lang genoeg zijn om elke avond voor het slapen gaan voor te lezen. Ze zorgde er ook voor dat elk hoofdstuk op een spannend moment eindigt, zodat er uitgekeken wordt naar het voorlezen van de volgende avond. De schrijfster liet zich duidelijk inspireren door de Scandinavische verteltraditie, en verwerkte trollen, elfen en andere woudbewoners in haar verhaal.

De hoofdpersoon, Lilli, wordt als een bijzonder meisje geboren en heeft zonder het te weten een speciale band met de elfenwereld. Op een dag ontdekt ze hoe ze via een Toversteen toegang heeft tot het prachtige Nevelland van de bloemenelfjes. Daar treden goede en kwade figuren op, en moet Lilli het opnemen tegen …Lees verder
De reuzenslak Karakol heeft met behulp van de trollendrollen alle bloemenelfjes gevangen en staat op het punt het elfenvolk op te eten. Lilli (7), een mensenkind dat door het elfenvolk is uitverkoren om hen te kunnen zien, probeert hen met behulp van het laatst overgebleven elfje en de elfenkoning te redden, zodat er weer bloemen kunnen bloeien. Verzorgde uitgave, geïllustreerd met mooie gekleurde aquarellen. In het begin is het verhaal wat zoetig, maar als het op gang komt, wordt het erg griezelig. Eerste deel in een voorleesserie rond het meisje Lilli. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Lilli en de bloemenelfjes

In de nacht dat Lilli wordt geboren, ontvangt ze van het elfenvolk de gave om als mensenkind toch het Nevelland van de bloemenelfen te betreden. Dankzij de gouden sleutel die de elfjes aan een kettinkje om de hals van de baby achterlaten, zal ze later het kistje met de toversteen kunnen openen. En die toversteen vormt een toegang tot de elfenwereld. Lilli groeit op tot een levenslustige meid die heel veel van bloemen houdt. Het liefst is bij haar oma Ofelia die een heerlijke bloementuin heeft en die vooral veel wonderlijke verhalen vertelt over het Nevelland waar ze als kind vaak op bezoek ging … Er komt echter een eind aan het onbezorgde leven van Lilli, want op een dag verdwijnen zomaar alle bloemen uit de wereld. Als voormalige uitverkorene van de elfen beseft oma Ofelia dat er iets ergs met de bloemenelfen aan de hand is en dat ze daardoor niet meer in staat zijn om voor de bloemen te zorgen. Maar volwassenen krijgen nu eenmaal geen toegang meer tot Nevelland en dus kan Ofelia all…Lees verder