Als John Armstrong wordt ontslagen is hij ten einde raad, maar als zijn ex-vriendin, nu lesbienne, hem voorstelt tegen flinke betaling de vader van haar kind te worden, neemt zijn leven een geheel nieuwe wending
Taal
Engels
Uitgever
A-Film Home Entertainment, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
138 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777054864

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2005 van Spike Lee, met Anthony Mackie, Kerry Washington, Ellen Barkin e.a. Een biotechnicus, die door zijn werkgever wordt ontslagen nadat hij financiële corruptie heeft gemeld bij de autoriteiten, komt opnieuw aan het werk als spermadonor. Hij bezorgt 18 lesbiennes een kind tegen flinke betaling en bekommert zich om twee van de kinderen als vader. Jann Ruyters ( Trouw 28-7-'05) vindt de verhaallijn onbegrijpelijk maar: 'Neemt niet weg dat Spike Lee best in staat is je met behulp van jazzy soundtrack en fraaie actrices (waaronder Monica Belluci als lesbische maffiadochter) mee te slepen in zijn broeierige, energieke, soms met valse sentimenten overladen universum. Hij wil wel wat kwijt, deze regisseur, en dat trekt.' Skrien (aug. 2005): 'Het schommelen tussen een wel en niet serieuze toon is tot op zekere hoogte spannend. Toch is het schizofrene karakter dat 'She hate me' uiteindelijk parten speelt, al is het maar omdat met 138 minuten de film veel te lang is…Lees verder

Over Spike Lee

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Shelton Jackson (Spike) Lee (Atlanta, 20 maart 1957) is een Amerikaans filmmaker en -regisseur.

Lee maakt veelal sociaal bewogen films. Racisme is een belangrijk thema in zijn werk. De films Malcolm X en Do the Right Thing zijn daar goede voorbeelden van. Andere motieven die regelmatig in het werk van deze filmmaker/regisseur zitten verweven zijn criminaliteit, het stadsleven, en de invloed die de media op mensen hebben.

In een aantal van zijn films speelt hij ook zelf een rol, al is het meestal maar een heel kleine rol.

Filmografie (regie)

Films

  • She's Gotta Have It (1986) (met bijrol)
  • School Daze (1988) (met bijrol)
  • Do the Right Thing (1989) (met bijrol)
  • Mo' Better Blues (1990) (met bijrol)
  • Jungle Fever (1991) (met bijrol)
  • Malcolm X…Lees verder op Wikipedia

Suggesties