Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend

Stan Lauryssens (auteur), Hilde Groeninck (verteller)
+1
Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend
×
Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend

Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend

In de reeks:
Inspecteur Eddy Thielemans van de Cel Vermiste Personen onderzoekt een zaak waarbij telkens roodharige tieners verdwijnen. Hij ontdekt een link tussen deze tieners: allen werden verwekt met sperma uit een Brusselse spermabank.
Titel
Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend
Auteur
Stan Lauryssens
Verteller
Hilde Groeninck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
8:51
Oorspr. uitgever
Manteau Thriller
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De schuld van de rosse

Crimewriter Stan Lauryssens slaat weer toe met een razendsnelle thriller.

"Opsporingsbericht Federale Politie en Child Focus: VERMISSING (MINDERJARIGEN). Omstreeks 8.30 uur verliet Cleo Pastoors het ouderlijk huis (Tea-Room Vivaldi) op weg naar school. Sindsdien ontbreekt van haar elk spoor. Hebt u het meisje gezien of weet u waar zij verblijft, neem dan contact op met de politie in uw buurt." Het is het uitgangspunt van Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend, Stan Lauryssens' tweede verdwijningsthriller (na Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen).

Lauryssens weeft een knap verhaal ineen en gebruikt daarvoor niet alleen de actualiteit, maar ook het collectieve geweten. Niets dat zo gevoelig ligt in ons landje als verdwenen meisjes, toch? Een verdwijningszaak dwingt een thriller tot een ongeremde vaart. Het meisje moet en zal immers gevonden worden. De tijd tikt. Net dat 'snelle' ligt de auteur bijzonder goed. Gevatte dialogen, heerlijke weetjes, een mooie constructie, bijzonder filmische scènes en een lekker barok einde... het zijn ondertussen Laury…Lees verder

Thriller van een Antwerpse auteur die al meer succesvolle thrillers op zijn naam heeft staan, en daarmee al eens de Hercule Poirotprijs voor het spannendste boek van het jaar won. Dit boek is het tweede waarin inspecteur Eddy Thielemans een rol speelt. Hij is hoofd van de Cel Vermiste Personen, een afdeling van de Belgische federale politie. Als zodanig krijgt hij te maken met de verdwijning van drie roodharige tieners. Dankzij mysterieuze telefoontjes aan een gepensioneerde commissaris ontdekt het team van Thielemans, dat er naast de haarkleur nog een ander verband tussen de tieners bestaat. Ze zijn alle drie verwekt met sperma van een Brusselse spermabank. Ongeloofwaardig verhaal, waarin de dader allerlei telefonische hints geeft, en waarin de politie zich meer zorgen om de kinderen maakt dan de ouders. Matige karaktertekening. Het taalgebruik is weinig subtiel, met veel melige, soms onsmakelijke grappen. De vele dialoog is kort en scherp. Soms met typisch Brusselse of Antwerpse uit…Lees verder

Over Stan Lauryssens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Stan Lauryssens (Antwerpen, 14 oktober 1946) is een Vlaams meestervervalser en auteur.

In het begin van de jaren zeventig werkte Stan Lauryssens als stadsredacteur bij De Nieuwe Gazet/Het Laatste Nieuws. Daarna reisde hij als freelance-journalist de wereld rond en interviewde vele bekende personen: o.a. de schrijvers Harold Robbins, Konsalik, Jack Higgins en Catherine Cookson. Hij ontmoette wereldreiziger Thor Heyerdahl die een Oscar won voor zijn documentaire film over Kon-Tiki, beeldende kunstenaars als Christo, Andy Warhol, Karel Appel en Salvador Dalí. In Duitsland voerde hij lange gesprekken met de overlevenden uit de Berlijnse bunker van Adolf Hitler: SS-lijfwacht Otto Günsche die het lichaam van de Führer verbrandde in een bomkrater, Leni Riefenstahl die de lievelingscineaste was van Hitler en van het Derde Rijk, Karl Dönitz die gedurende 22 dagen Hitler opvolgde als Führer van Duitsland.

In het midden van de jaren zeventig publiceerde Stan Laurys…Lees verder op Wikipedia

Suggesties