Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen

Stan Lauryssens (auteur)
+1
Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen
×
Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen

Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen

In de reeks:
Genre:
‘We zitten met drie vermiste meisjes’ zegt Eddy Thielemans. Hij is chef van de Cel Agressie en leidt het onderzoek. ‘Alle drie zeventien jaar, slank, blond, blauwe ogen’. Politiekorpsen van Brussel, Antwerpen, Oostende, Charleroi, Gent, de scheepvaartpolitie en Missing Persons Noordzee zitten met de handen in het haar. Geen enkel blond meisje van zeventien waagt zich nog alleen op straat. Een angs
Titel
Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen
Auteur
Stan Lauryssens
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
11 banden
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Gemaakt in Vlaanderen

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stan Lauryssens op zijn allerbest

Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen is de beste van de tien thrillers die Stan Lauryssens (65) al heeft geschreven. En misschien is het ook wel de beste Vlaamse thriller van 2012. Al is dat nog even afwachten.

Het verhaal gaat over de geheimzinnige verdwijning van blonde jonge meisjes. Op zich niet verschrikkelijk origineel maar Lauryssens beschrijft de uitermate spannende zoektochten als een ooggetuige op de eerste rij. Je kunt het boek lezen als een goed gedocumenteerde spoedcursus 'vermiste zoeken' maar ook als een samenvatting van de drama's van Dutroux, Fourniret, Pandy, de slachter van Bergen, Ronald Janssen.

Maar Lauryssens plooit het thema van verdwenen meisjes open, hij doet er iets meer mee. Het thema is voor de auteur blijkbaar maar een excuus of een alibi voor zijn zoektocht naar eigen geluk. Want ondanks de vreselijke drama's straalt het boek ook blijheid uit en, ondanks alles, levensgeluk. De jazzmuziek klinkt altijd ergens door.

Stan Lauryssens ri…Lees verder

Een man heeft het gemunt op jonge Belgische meisjes van 17 jaar met blond haar en blauwe ogen. Dit roofdier is meedogenloos en wanneer hij de 17-jarige Lotte op klaarlichte dag ontvoert, vreest iedereen het ergste. Snelheid is gewenst wil Lotte kans hebben om het te overleven. Het team van Thielemans, chef van de Cel Agressie van de Federale politie heeft er de handen vol aan. Maar dingen blijken toch wat gecompliceerder te liggen dan het team in eerste instantie gedacht had. Zullen ze de race tegen de klok gaan winnen? De auteur heeft een geheel eigen stijl die origineel is, maar die niet iedereen direct zal aanspreken. Het verhaal heeft vaart, maar is ook onaangenaam, gruwelijk en expliciet. De dialogen zijn hier en daar gekunsteld. Het einde is verrassend maar ook weer gezocht en daardoor toch wel wat onbevredigend. Normale druk.

Over Stan Lauryssens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Stan Lauryssens (Antwerpen, 14 oktober 1946) is een Vlaams meestervervalser en auteur.

In het begin van de jaren zeventig werkte Stan Lauryssens als stadsredacteur bij De Nieuwe Gazet/Het Laatste Nieuws. Daarna reisde hij als freelance-journalist de wereld rond en interviewde vele bekende personen: o.a. de schrijvers Harold Robbins, Konsalik, Jack Higgins en Catherine Cookson. Hij ontmoette wereldreiziger Thor Heyerdahl die een Oscar won voor zijn documentaire film over Kon-Tiki, beeldende kunstenaars als Christo, Andy Warhol, Karel Appel en Salvador Dalí. In Duitsland voerde hij lange gesprekken met de overlevenden uit de Berlijnse bunker van Adolf Hitler: SS-lijfwacht Otto Günsche die het lichaam van de Führer verbrandde in een bomkrater, Leni Riefenstahl die de lievelingscineaste was van Hitler en van het Derde Rijk, Karl Dönitz die gedurende 22 dagen Hitler opvolgde als Führer van Duitsland.

In het midden van de jaren zeventig publiceerde Stan Laurys…Lees verder op Wikipedia