In 1964 vraagt de beroemde Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti aan zijn Amerikaanse vriend, schrijver en kunstcriticus James Lord, voor hem te poseren in zijn atelier in Parijs.
Taal
Engels
Uitgever
Cinemien, © 2018 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
90 minuten
EAN
8717249484332
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Biografisch drama van Stanley Tucci (Big night; Some Velvet morning) met onder meer Geoffrey Rush (The king’s speech) en Armie Hammer (The birth of a nation). In 1964 vraagt de beroemde Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti (1901-1966) aan zijn Amerikaanse vriend, schrijver en kunstcriticus James Lord, voor hem te poseren in zijn atelier in Parijs. Hij zegt dat het portret met een middagje klaar zal zijn, maar het zal uiteindelijk achttien dagen duren. Lord discussieert met zijn vriend, observeert hem tijdens het frustrerende maakproces en leert samen met hem de Parijse kunstwereld kennen. Het schilderij zal het laatste grote werk van Giacometti worden. De recensenten geven 2-4 sterren. Bor Beekman (Volkskrant 7-12-’18) vindt de film niet spannend en onvoldoende interessant. Coen van Zwol (NRC 5-12-’17) noemt Hammer en Rush ‘een geweldig Kuifje en kapitein Haddock-duo’ in een 'verrukkelijke kleine film (…) een fraai onnadrukkelijk portret van een kunstenaar voor wie een werk nooit a…Lees verder

Over Stanley Tucci

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Stanley Tucci (Peekskill, 11 november 1960) is een Amerikaans acteur en regisseur van Italiaanse afkomst. Hij werd in 2010 genomineerd voor een Oscar voor zijn bijrol in de bovennatuurlijke dramafilm The Lovely Bones. Meer dan vijftien andere filmprijzen werden hem daadwerkelijk toegekend, waaronder Golden Globes voor zijn rollen in de televisiefilms Winchell en Conspiracy, Primetime Emmy Awards voor die in de televisiefilm Conspiracy en zijn gastrol in Monk en een Golden Satellite Award voor zijn bijrol in de televisieserie Murder One. Tucci debuteerde in 1996 als regisseur met de zelfgeschreven en geproduceerde film Big Night, waarvoor hij samen met Joseph Tropiano een Independent Spirit Award won voor beste eerste scenario evenals de scenarioprijs van het Sundance Film Festival 1996.

Carrière

Tucci's eerste rol voor de camera was die als een solda…Lees verder op Wikipedia

Suggesties