Dvd
Nederlands

Over de rug van de Andes

Stef Biemans (regisseur)

Over de rug van de Andes

Genre:
Reis door het Andesgebergte waarin getoond wordt hoe Zuid-Amerika aan het veranderen is.
Bevat
Aflevering 1 De berg die mannen eet
Aflevering 2 De wolkenkrabber van Santiago
Aflevering 3 El paraíso tecnológico
Aflevering 4 Het eeuwige leven
Aflevering 5 Mijn schoonmoeder bleef thuis
Aflevering 6 De moeder van Colombia
Onderwerp
Andes, Latijns-Amerika
Titel
Over de rug van de Andes / regie en presentatie Stef Biemands
Regisseur
Stef Biemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Vpro, © 2018
1 dvd-video
Speelduur
252 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
8718627227633
Plaatsingssuggestie
Amerika 993 (SISO) Latijns-Amerika (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stef Biemans, presentator van verschillende VPRO-programma's, woont in Nicaragua en is getrouwd met de Nicaraguaanse Audrey. In 2014 maakte hij de serie ‘Amor met een snor’* over het liefdesleven van de Latino. Nu maakt hij een reis door het Andesgebergte, op zoek naar kleine verhalen over grote zaken die laten zien hoe Latijns-Amerika aan het veranderen is. In de eerste aflevering bezoekt hij de hooggelegen mijnstad Potosí in Bolivia. De mijnwerkers hier worden gemiddeld niet ouder dan 45 jaar. In de Chileense hoofdstad Santiago bezoekt hij de hoogste wolkenkrabber van Zuid-Amerika. De toren is een symbool van het sterke neoliberale economische systeem in Chili, maar er springt bijna iedere maand iemand van de toren af. In Vuurland, het zuidelijkste puntje van Argentinië ontdekt hij een indrukwekkende elektronica-industrie. Arjen Fortuin (NRC 12-3-’18): ‘(…) Wéér stuurt de VPRO een zachtmoedige dertiger op pad naar verre oorden waar traditie en modernisering samenkomen – al hoefde Bi…Lees verder

Over Stef Biemans

Stef Biemans (Nijmegen, 13 december 1978) is een Nederlandse presentator die in Spanje woont na jaren in Nicaragua te hebben doorgebracht.

Biemans geniet sinds 2007 bekendheid op de Nicaraguaanse televisie met het programma Aventados, waarbij hij met zijn zwager en een kleine videocamera liftend het land doorreisde.

Voor de VPRO werkte hij sinds 2007 als regisseur en presentator van het bekroonde Villa Achterwerk-programma Brieven uit Nicaragua, waarin hij vragen van kinderen over zijn leven in Nicaragua beantwoordt.

In 2010 maakte hij de stap naar het programma Metropolis. Daarnaast is hij presentator en maker van Metrópolis Nicaragua, de Nicaraguaanse versie van Metropolis TV.

Ook presenteert hij een programma voor de VPRO/ZAPP getiteld Stefpacking, waarin het leven van kinderen in diverse culturen aan bod komt.

In 2014 werd bij de VPRO zijn vijfdelige documentaireserie Amor met een snor over de l…Lees verder op Wikipedia

Suggesties