Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Botero

De politie van Gent wordt geconfronteerd met de moord op enkele zesjarige jongetjes.
Titel
Botero
Auteur
Stefaan Van Laere
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Uitgeverij Partizaan, 2020 | Andere uitgaves
220 p.
Verschijningsdatum
20-05-2020
ISBN
9789492007926 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stefan van Laere is een man van vele markten thuis. Hij is journalist, schrijver van songteksten, een liefhebber van tango en auteur van een populair boek over whisky. Niet toevallig dus dat deze elementen verwerkt zitten in zijn thrillerdebuut, waarin politiecommissaris George Bracke en diens rechterhand Cornelis hun intrede doen.

In Botero krijgen ze te maken met een seriemoordenaar die het op kinderen heeft gemunt. De omstandigheden waarin het eerste lijkje wordt aangetroffen, zijn wel bijzonder bizar: rond de hals van het slachtoffer zit een fijn zijden sjaaltje geknoopt, de armen liggen netjes naast het lichaam en rond het lijkje liggen exact honderd bloemen gestrooid. De bedwelmende bloemengeur ten spijt stinkt deze zaak naar een rituele moord. Bracke verhoort de bloemenverkoper die hem vertelt dat driehonderd stuks werden besteld, waarvan er voorlopig slechts honderd werden gebruikt. De voortzetting laat zich dan ook raden. Op het commissariaat heerst een chaotische druk…Lees verder
In Gent wordt een zesjarig jongetje vermoord. Commissaris George Bracke en zijn afdeling zijn belast met het onderzoek. Maar op het moment dat ze de dader hebben gearresteerd wordt er opnieuw een zesjarig jongetje vermoord in wat een rituele opstelling lijkt met kaarsen en 100 bloemen. En enkele dagen later opnieuw met weer 100 bloemen. De commissaris ontdekt dat de moordenaar 300 bloemen heeft besteld. Dus is het een race tegen de klok, de moordenaar arresteren of op een nieuwe moord wachten. George Bracke is een sympathieke speurder die met een opmerkelijke vrouw getrouwd is. Ook de andere romanpersonages zijn serieuze figuren, en niet de karikaturen die veel andere Vlaamse thrillers bevolken. Toch zit er een flinke dosis humor in dit vlot vertelde boek zonder er een klucht van te maken. De plot is goed opgezet en uitgewerkt. Deze George Bracke roman smaakt naar meer. Normale druk.

Over Stefaan Van Laere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Auteur007

Stefaan Van Laere (Wetteren, 11 november 1963) is een Vlaams journalist, auteur en uitgever, van zowel fictie als non-fictie voor de jeugd en volwassenen. Sinds 2014 heeft hij zijn eigen uitgeverij, Partizaan. Sinds november 2019 in hij hoofdredacteur van SeniorenNet. Hij woont in Evergem.

Biografie

Van Laere groeide op in Laarne. Op zijn zestiende had hij zijn eerste interview, met de veldrijder Albert Van Damme over wie hij in 2011 een boek schreef. Na het behalen van zijn licentiaat pers- en communicatiewetenschappen aan de Gentse Universiteit, begon hij in 1988 als freelance beroepsjournalist en met het schrijven van boeken. Hij publiceerde voor diverse Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen zowel fictie als non-fictie voor kinderen en volwassenen met onder meer zijn thrillerreeks rond commissaris George Bracke en meerdere wielerboeken. Tevens schreef hij bijdragen voor het Vlaamse culinaire blad Smaak, het zaterdags bijvoegsel…Lees verder op Wikipedia