Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het moutmysterie

Een commissaris van Interpol gaat op onderzoek uit nadat enkele mensen zijn gestorven na het drinken van vergiftigde Schotse wisky.
Titel
Het moutmysterie
Auteur
Stefaan Van Laere
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2009
272 p.
ISBN
9789063065904

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het moutmysterie is de zesde thriller van Stefaan Van Laere en ondanks de nochtans veelbelovende combinatie van misdaad en whisky, is het zeker niet zijn beste. Van Laere is auteur van fictie en non-fictie voor jeugd en volwassenen, en Schotland, whisky en tango zijn vaste ingrediënten in zijn romans, maar deze keer kunnen ze de intrige niet op gang krijgen. Ook het vaste personage Europolcommissaris George Bracke kan dit euvel niet verhelpen.

Deze keer reist Bracke naar Schotland om onderzoek te verrichten naar piraatwhisky en corruptie in het gesloten en exotische wereldje van drankslijters en distilleerders. Wat op het eerste gezicht een ambtelijke klus lijkt, wordt bloedige ernst wanneer het nepspul dodelijke slachtoffers maakt. De internationale politiek en de whiskywereld dringen aan op een snelle afhandeling van de zaak, en wanneer na een dode in een whiskyrestaurant op het Nederlandse Texel, er ook nog slachtoffers vallen tijdens een feestje in een pub, is voor B…Lees verder
Als er in Schotland geruchten opduiken over vervalste whisky, is dit voor interpolcommisaris George Bracke aanleiding om op onderzoek uit te gaan. Het is voor hem overigens een plezierige opdracht want hij houdt van Schotland en hij is een notoire whiskyliefhebber en -kenner. Maar als er slachtoffers vallen, eerst op Texel en dan in Schotland zelf, die blijkbaar dodelijk vergiftigd zijn door vervalste whisky, neemt de zaak een grimmige wending. Ze krijgt dan ook nog een bijzonder spectaculaire ontknoping. Naast Bracke komen er in dit merkwaardige verhaal nog veel andere en kleurrijke personages aan bod; ook lopen er diverse verhaallijnen door elkaar die het soms moeilijk maken om bij de hoofdplot te blijven, maar die het verhaal wel verlevendigen. De auteur maakt er in de zijlijn gebruik van om zijn eigen kennis van whisky neer te zetten in heuse voetnoten. Achterin is info over zeven wisky's opgenomen. Paperback met normale druk.

Over Stefaan Van Laere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Auteur007

Stefaan Van Laere (Wetteren, 11 november 1963) is een Vlaams journalist, auteur en uitgever, van zowel fictie als non-fictie voor de jeugd en volwassenen. Sinds 2014 heeft hij zijn eigen uitgeverij, Partizaan. Sinds november 2019 in hij hoofdredacteur van SeniorenNet. Hij woont in Evergem.

Biografie

Van Laere groeide op in Laarne. Op zijn zestiende had hij zijn eerste interview, met de veldrijder Albert Van Damme over wie hij in 2011 een boek schreef. Na het behalen van zijn licentiaat pers- en communicatiewetenschappen aan de Gentse Universiteit, begon hij in 1988 als freelance beroepsjournalist en met het schrijven van boeken. Hij publiceerde voor diverse Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen zowel fictie als non-fictie voor kinderen en volwassenen met onder meer zijn thrillerreeks rond commissaris George Bracke en meerdere wielerboeken. Tevens schreef hij bijdragen voor het Vlaamse culinaire blad Smaak, het zaterdags bijvoegsel…Lees verder op Wikipedia

Suggesties