Boek
Nederlands

Antoon & Mirabella

Stefan Boonen (auteur), Greet Bosschaert (illustrator)
+1
Antoon & Mirabella
×
Antoon & Mirabella Antoon & Mirabella
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Antoons leven verandert volkomen als Mirabella bij hem op school komt. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Antoon & Mirabella
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005 | Andere uitgaves
[60] p. : ill.
ISBN
90-6822-780-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Antoon ziet er net iets anders uit dan de andere jongens, en houdt niet zo van praten. De pesterijen op school ondergaat hij nogal gelaten. Dan komt Mirabella in zijn klas: zij houdt van ongewone kleren, maar staat boven alle pesterijen die ze daardoor over zich heen krijgt. Zoals Antoon zich terugtrekt in zijn wereld van letters, zo trekt Mirabella zich terug in haar tekeningen. Hoewel Antoon haar lange tijd vanuit de verte bewondert, is hij te schuchter om haar te benaderen. Het toeval helpt hem een handje. Antoon wordt door jongens en meisjes uit de klas gevraagd om uit hun naam liefdesbrieven te schrijven. Hij verdient hiermee een aardig zakcentje. Op een dag stelt Mirabella voor om mooie tekeningen bij zijn liefdesbrieven te maken. Dan voelt Antoon wat het betekent om verliefd te zijn...


Niet alleen de liefdesbrieven van Antoon zijn erg poëtisch, de hele tekst van het verhaal is dat in hoge mate. Dat de liefdesbrieven in een echt kinderhandschrift zijn weergegeven on…Lees verder
Antoons leven verandert drastisch als Mirabella ineens bij hem op school komt. De schuchtere jongen die vaak alleen is en gepest wordt, moet ineens voor bijna alle kinderen liefdesbrieven schrijven. Bovendien wordt hij zelf verliefd! Het mooie is dat Mirabella zijn liefde beantwoordt en tekeningen maakt bij de liefdesbrieven die Antoon verkoopt (voor 1 Euro!). Als Mirabella met haar rijke ouders weer vertrekt, heeft Antoon zo veel gespaard dat hij achter haar aan kan reizen. Naar China... Bijzonder mooi verhaal, verpakt in poëtisch taalgebruik ("zijn blik hinkelde over de speelplaats") dat iets aan de verbeelding van de lezer overlaat. De vele bijzondere illustraties in kleur (verf, lino's en vetkrijt) zijn krachtig over de pagina's verdeeld. De handgeschreven brieven passen er naadloos tussen. Een boek waar veel zorg aan is besteed! Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties