Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De heks van Brigan

Stefan Boonen (auteur)
+1
De heks van Brigan
×
De heks van Brigan De heks van Brigan

De heks van Brigan

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Wolf belandt in een bergdorpje waar allerlei vreemde zaken gebeuren. Hij ontdekt dat er een soort vloek op het bergdorpje rust. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De heks van Brigan
Auteur
Stefan Boonen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
102 p.
ISBN
90-448-0597-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stefan Boonen werkte een aantal jaren als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 heeft hij zich volop op het schrijven gestort: copywriting, muzikale vertellingen voor kinderen, ideeën en scenario's voor de rubriek 'Vaneigens' in het televisieprogramma 'Man bijt hond', en kinderboeken. In 2005 schreef hij het eerste deel voor de 'Held'-reeks: De duivel van de Slotenbuurt. In dit verslag komt de held Wolf in het bergdorp Brigan aan, maar wil hij er liefst zo vlug mogelijk weg. Het dorp lijkt saai en het ziet ernaar uit dat het een jonge held helemaal niets avontuurlijks te bieden heeft. Als Wolf in contact komt met enkele spilfiguren uit de gemeenschap, kan hij echter niet meer weggaan zonder het mysterie van het voortdurende ongeluk in het dorp op te lossen. Wat hebben de norse man in de supermarkt en de bende motorrijders met elkaar te maken? Speelt heks Senade met haar voorspellingen een lelijke rol in de geweldplegingen in Brigan? Niets is wat het lijkt in dit verha…Lees verder
Wolf, de jonge held zonder achternaam, komt al liftend terecht in het ogenschijnlijk saaie bergdorpje Brigan. Al snel merkt hij dat er een soort vloek op het dorpje rust. De voorspellingen van de 'heks' Senade lijken uit te komen, waardoor de mensen uit het dorp wegtrekken. Wolf belandt in een web van intriges en gewelddadigheden. Een lastige klus voor een held om de waarheid boven tafel te krijgen. Dit tweede* boek over Wolf, dat zich afspeelt in circa drie dagen, moet het vooral hebben van de talloze, soms gezochte, gebeurtenissen. De vele gedachten van Wolf halen de vaart en de spanning uit het geheel. Vaag blijft wie Wolf nu is en waar hij naar toe gaat. Geschreven in eenvoudig taalgebruik met redelijk veel dialoog. Gedrukt in een duidelijk lettertype met schreef, met ruime marges en een ruime interlinie. Oranje-rood getinte, vrij statische omslagillustratie. Een mager avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

De heks van Brigan

Wolf is een jongen zonder achternaam. Hij gaat niet naar school en 's nachts slaapt hij in een hangmat. Eigenlijk is Wolf een rondreizende held die allerlei avonturen beleeft. Z'n ouders hebben niet veel tijd voor hem en zijn ook op doorreis. Na z'n avontuur in het vorige boek 'De duivel van de slotenbuurt', belandt Wolf in het bergdorpje Brigan. Het is een vreemd dorpje. De huizen zijn hem te grijs, de straten te stil, er zijn geen spelende kinderen, je hoort er geen lach door de straten dwarrelen. Wolf besluit om het dorp zo snel mogelijk te verlaten. Maar al snel komt Wolf in een situatie terecht die hij eerst nog moet afhandelen vooraleer hij verder kan trekken. In het dorp gebeuren immers vreemde zaken. Wolf ontdekt dat er een soort vloek over het dorp rust. De inwoners geloven in de vreemde voorspellingen van Senade, de 'heks', die meestal ook uitkomen. Er is ook veel geweld. Wolf komt tot de ontdekking dat Senade bij iemand een voorspelling doet en er nadien een bende jonger…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties