Daisy
Nederlands

De heks van Brigan

Stefan Boonen (auteur), Rita Waeytens (verteller)
+1
De heks van Brigan
×
De heks van Brigan De heks van Brigan
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wolf belandt in een bergdorpje waar allerlei vreemde zaken gebeuren. Hij ontdekt dat er een soort vloek op het bergdorpje rust. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De heks van Brigan
Auteur
Stefan Boonen
Verteller
Rita Waeytens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
02:24:00
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wolf, de jonge held zonder achternaam, komt al liftend terecht in het ogenschijnlijk saaie bergdorpje Brigan. Al snel merkt hij dat er een soort vloek op het dorpje rust. De voorspellingen van de 'heks' Senade lijken uit te komen, waardoor de mensen uit het dorp wegtrekken. Wolf belandt in een web van intriges en gewelddadigheden. Een lastige klus voor een held om de waarheid boven tafel te krijgen. Dit tweede* boek over Wolf, dat zich afspeelt in circa drie dagen, moet het vooral hebben van de talloze, soms gezochte, gebeurtenissen. De vele gedachten van Wolf halen de vaart en de spanning uit het geheel. Vaag blijft wie Wolf nu is en waar hij naar toe gaat. Geschreven in eenvoudig taalgebruik met redelijk veel dialoog. Gedrukt in een duidelijk lettertype met schreef, met ruime marges en een ruime interlinie. Oranje-rood getinte, vrij statische omslagillustratie. Een mager avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

De heks van Brigan

Wolf is een jongen zonder achternaam. Hij gaat niet naar school en 's nachts slaapt hij in een hangmat. Eigenlijk is Wolf een rondreizende held die allerlei avonturen beleeft. Z'n ouders hebben niet veel tijd voor hem en zijn ook op doorreis. Na z'n avontuur in het vorige boek 'De duivel van de slotenbuurt', belandt Wolf in het bergdorpje Brigan. Het is een vreemd dorpje. De huizen zijn hem te grijs, de straten te stil, er zijn geen spelende kinderen, je hoort er geen lach door de straten dwarrelen. Wolf besluit om het dorp zo snel mogelijk te verlaten. Maar al snel komt Wolf in een situatie terecht die hij eerst nog moet afhandelen vooraleer hij verder kan trekken. In het dorp gebeuren immers vreemde zaken. Wolf ontdekt dat er een soort vloek over het dorp rust. De inwoners geloven in de vreemde voorspellingen van Senade, de 'heks', die meestal ook uitkomen. Er is ook veel geweld. Wolf komt tot de ontdekking dat Senade bij iemand een voorspelling doet en er nadien een bende jonger…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties