Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vindeling van Wammerswald : over een aangespoeld meisje, elf zonen, sakkersnotter, Mathilda, een beer, superdoze...

Stefan Boonen (auteur), Rita Waeytens (verteller)
+1
De vindeling van Wammerswald : over een aangespoeld meisje, elf zonen, sakkersnotter, Mathilda, een beer, superdoze...
×
De vindeling van Wammerswald : over een aangespoeld meisje, elf zonen, sakkersnotter, Mathilda, een beer, superdoze... De vindeling van Wammerswald : over een aangespoeld meisje, elf zonen, sakkersnotter, Mathilda, een beer, superdoze...

De vindeling van Wammerswald : over een aangespoeld meisje, elf zonen, sakkersnotter, Mathilda, een beer, superdoze...

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In het dorpje Wammerswald spoelt een meisje aan. Ze weet niet hoe ze heet. Daarom noemen ze haar Vindeling. Haar komst zorgt voor onrust bij de dorpsbewoners. Wie is ze, wat komt ze doen, bij wie moet ze wonen? Het bezoek van heer Waltz, die van het dorp een pretpark wil maken, zorgt voor nog meer opschudding. Het lijkt wel alsof Vindeling moeilijkheden veroorzaakt, of juist niet?
Titel
De vindeling van Wammerswald : over een aangespoeld meisje, elf zonen, sakkersnotter, Mathilda, een beer, superdozers, tante Idaliek, een Donderkrak, spoken en een dorpje
Auteur
Stefan Boonen
Verteller
Rita Waeytens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
4:38
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Stem: Vrouw Tekst mee te volgen op het scherm

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het dorpje Wammerswald spoelt een meisje aan. Ze weet niet hoe ze heet. Daarom noemen ze haar Vindeling. Haar komst zorgt voor onrust bij de dorpsbewoners. Wie is ze, wat komt ze doen, bij wie moet ze wonen? Het bezoek van heer Waltz, die van het dorp een pretpark wil maken, zorgt voor nog meer opschudding. Het lijkt wel alsof Vindeling moeilijkheden veroorzaakt, of juist niet? Verhaal met een gedateerde uitstraling, dat zich in circa twee weken afspeelt in een kneuterig dorpje. De karakters van de dorpsbewoners, zoals de plechtige burgemeester en de agent die met een zwaar Vlaams accent spreekt doen cliché en soms geforceerd grappig aan. Het gebruiken van een alwetende verteller, de sfeerbeschrijvende stijl en het krachtige, soms poëtische taalgebruik met veel dialoog maken van de lezer een toeschouwer. De naïeve potloodillustraties, ingekleurd met felle kleuren, staan niet altijd op de juiste pagina en voegen niets toe aan het verhaal. Stevige uitgave, omslag met sierletters. Apa…Lees verder

De vindeling van Wammerswald

Het ingeslapen dorpje Wammerswald wordt op een dag opgeschrikt door de plotse aanwezigheid van een onbekend meisje, zomaar aangespoeld. Het meisje kent haar eigen naam niet meer, maar omdat men ze gevonden heeft, besloten de dorpsbewoners haar Vindeling te dopen.
Ze bouwt een ‘hut’ aan de oever van de rivier, en een heuse wiebelwankeltoren van autobanden. Maar de mensen van Wammerswald zitten met de handen in het haar: bij wie gaat dit bijzondere kind wonen? En zal ze niet te veel last verkopen?
Al snel blijkt dat het meisje niet zomaar een kind is. Wanneer de jager uit het dorp één van de beren eindelijk te pakken krijgt, gaat de Vindeling hem bevrijden. En wanneer meneer Waltz (een knipoog?) plannen heeft om het dorp te veranderen in een pretpark, steekt ze daar eigenhandig een stokje voor. De belevenissen van de Vindeling maakt het dorp onrustig, en elke bewoner reageert zo op zijn eigen manier.
Bij het begin van het verhaal worden alle personages kort voorgesteld…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties