Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een beet in mijn bil

Stefan Boonen (auteur), Greet Bosschaert (illustrator)
Emma is op een eiland. Ze komt met haar boot in het oerwoud. Daar ziet ze een groot groen beest. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Titel
Een beet in mijn bil
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2009 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789048700783

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Emma schrijft aan Joon wat ze allemaal meemaakt op het eiland waar ze is. Zo valt ze in slaap en wordt bij vloed meegevoerd door de stroom. Ze beleeft een spannend avontuur met een aapje en een krokodil. Het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller, terwijl de zinnen uit de brief, die cursief en blauw gedrukt zijn, vanuit Emma’s perspectief zijn geschreven. Ondanks de verspringingen in het perspectief past het taalgebruik en de moeilijkheid van de tekst prima bij de doelgroep, AVI-E3. In dit deel van de serie 'Bikkels' wordt vooral aandacht besteed aan woorden die eindigen op -ooi, -aai en -oei. Het bevat veel paginagrote illustraties die met aquarelverf zijn ingekleurd. De schutbladen voor- en achterin zijn hetzelfde en geven een beeld van het water en het oerwoud, maar voorin staan er woorden uit het verhaal genoemd als haai, boei, baai, strand en oerwoud. Het boekje (geen herdruk*) is voorzien van een meelees-cd** (44 min.), waarop het verhaal op AVI-niveau is ingesproken…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties