Boek
Nederlands

Een paard met een strik om

Stefan Boonen (auteur), Julie Vangeel (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vik krijgt een pakket met een wolf erin. Alleen wil hij helemaal geen wolf! Hij ruilt de wolf voor een sportauto en die weer voor koekjes, en zo ruilt hij een heel avontuur bij elkaar. Met gekleurde illustraties in oranje, grpen en zwart. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Fantasieverhalen
Titel
Een paard met een strik om
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Julie Vangeel
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022 | Andere uitgaven
[56] p.: ill.
ISBN
9789464018165 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een origineel verhaal Vik die een pakket krijgt met een wolf erin. Vik kan alleen niets met een wolf en wil hem teruggeven aan de postbode Amed. Die heeft wel een zus, die woont in het bos. Vik brengt de wolf naar het bos, maar wordt tegengehouden door een agent, die de wolf wel wil. In ruil daarvoor brengt Vik een meisje naar huis. En in ruil dáárvoor geeft haar oma hem een sportauto. Zo gaat het avontuur verder, waarin alles kan! In grappige stijl geschreven. Met speelse gekleurde illustraties in oranje, groen en zwart van Julie Vangeel. Stefan Boonen (Hamont-Achel, 1966) is een bekende Belgische auteur, uitvoerend kunstenaar en maker. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia