Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een papa met vleugels

Stefan Boonen (auteur), Greet Bosschaert (illustrator)
+1
Een papa met vleugels
×
Een papa met vleugels Een papa met vleugels
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vader van Klipp is in de war. Klipp begrijpt hem niet en mist de dingen die vaders met hun kinderen doen. Prentvertelling met zachtgekleurde tekeningen over een ouder met psychiatrische problemen. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Een papa met vleugels / Stefan Boonen ; ill. Greet Bosschaert
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2001
[34] p. : ill.
ISBN
90-6822-871-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een papa met vleugels is een van de boeken uit een project van Similes voor kinderen met ouders met psychische problemen. Ik heb het vaak lastig met boeken die in opdracht zijn geschreven maar ik moet toegeven dat Stefan Boonen zich knap in de problematiek heeft ingeleefd en dat hij die bovendien op een bijzondere manier probeert te verwoorden. Klipp heeft een aparte papa, met een "glimlach met haakjes" en een ding in zijn hoofd, "iets wild en ongrijpbaar, iets wat klapwiekt". In zijn boomhut bewaart hij een geheim in een rode kist. Gefascineerd als hij is door vogels, wil hij vliegen. Als zijn drang te gevaarlijk wordt, moet hij naar het ziekenhuis. De tekst bevat opvallend veel beletseltekens, er is dan ook veel wat onzegbaar is. Hoe moeilijk Klipp het ook heeft met zijn 'gekke' vader, toch voel je de verbondenheid tussen de twee het sterkst als zijn papa in het ziekenhuis vraagt zijn geheim te bewaken. Thuis gekomen, verbrandt Klipp de koffer echter zodat papa's geheim in ro…Lees verder
De vader van Klipp en Lessa is in de war en denkt dat hij een vogel is. Daarom zit hij vaak in een boom en probeert hij te vliegen. Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm vanuit Klipps perspectief. Hij begrijpt niet wat er met zijn vader is en heeft veel verdriet, omdat hij een echte vader mist en door de kinderen op school gepest wordt. Een mooi verzorgd boek, zowel qua uiterlijk als qua tekst. De teksten bevatten veel dialogen, korte zinnen en weinig moeilijke woorden. De gekleurde tekeningen in deze prentvertelling passen goed bij het verhaal; ze staan om de teksten heen op crèmekleurig, glad papier. De kaft toont Klipp en zijn vader. Een ontroerend boek, dat ouders en kinderen goed samen zouden kunnen lezen, waarna er een gesprek kan ontstaan over psychiatrische stoornissen. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar om samen met een volwassene te lezen. Vanaf ca. 8 jaar zelf te lezen.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties