Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een papa met vleugels

Stefan Boonen (auteur), Greet Bosschaert (illustrator)
+1
Een papa met vleugels
×
Een papa met vleugels Een papa met vleugels
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De vader van Klipp is in de war. Klipp begrijpt hem niet en mist de dingen die vaders met hun kinderen doen. Prentvertelling met zachtgekleurde tekeningen over een ouder met psychiatrische problemen. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Gezin, Psychiatrie
Titel
Een papa met vleugels
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2003 | Andere uitgaven
[34] p. : ill.
ISBN
9068228714 9789068228717

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vader van Klipp en Lessa is in de war en denkt dat hij een vogel is. Daarom zit hij vaak in een boom en probeert hij te vliegen. Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm vanuit Klipps perspectief. Hij begrijpt niet wat er met zijn vader is en heeft veel verdriet, omdat hij een echte vader mist en door de kinderen op school gepest wordt. Een mooi verzorgd boek, zowel qua uiterlijk als qua tekst. De teksten bevatten veel dialogen, korte zinnen en weinig moeilijke woorden. De gekleurde tekeningen in deze prentvertelling passen goed bij het verhaal; ze staan om de teksten heen op crèmekleurig, glad papier. De kaft toont Klipp en zijn vader. Een ontroerend boek, dat ouders en kinderen goed samen zouden kunnen lezen, waarna er een gesprek kan ontstaan over psychiatrische stoornissen. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar om samen met een volwassene te lezen. Vanaf ca. 8 jaar zelf te lezen.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties