Boek
Nederlands

Een zoen, alles voor een zoen

Stefan Boonen (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Een zoen, alles voor een zoen
×
Een zoen, alles voor een zoen Een zoen, alles voor een zoen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prins Willem wil een zoen. Hij wil de allerbeste, allermooiste en allerzachtste zoen. Dat gaat niet zomaar, zeggen zijn dienaars. Zon zoen krijg je alleen als je verliefd bent! Dus gaat prins Willem op zoek naar een prinses om verliefd op te worden. Hij zoekt en zoent, maar de allerzachtste zoen vindt hij niet. Of toch?
Titel
Een zoen, alles voor een zoen
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789047514398 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een zoen, alles voor een zoen

Prins Willem dacht dat hij alles had. Hij heeft immers een kasteel, wel honderd zwaarden, paarden, een gouden glijbaan en nog veel meer. Maar op een dag ziet hij een jongen en een meisje en hij weet niet wat ze aan het doen zijn. Een dienaar legt het hem uit: ze zijn aan het zoenen. Prins Willem begrijpt er niet veel van: is dat dan fijn? De dienaar legt uit dat er zoenen in allerlei soorten zijn: piepkleine kusjes voor het slapengaan of voor een pijntje of een natte kus van je oma. Als je verliefd bent, dan krijg je toch de allerbeste, allermooiste en allerzachtste kus ooit, besluiten de dienaars. Prins Willem heeft het begrepen. Natuurlijk wil hij nu zo een zoen. Eerst moet de prins dan begrijpen wat verliefd zijn is. Weer schieten de dienaren in actie en leggen ze met handen en voeten uit hoe dat in zijn werk gaat. De prins gaat vervolgens op pad om iemand te zoeken op wie hij verliefd kan worden. Bij de eerste graaf die hij tegenkomt mag hij alle dochters aanschouwen. Hij geeft he…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia