Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Elvis de Draak en het geheim van Grimp

Stefan Boonen (auteur), Bart Schoofs (illustrator)

Elvis de Draak en het geheim van Grimp

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De boot waarmee Elvis naar Barbados vaart, wordt overvallen door zeerovers. Elvis valt in handen van de Chef en zijn mannen. Samen met het meisje Angela komt hij op het vreemde eiland Grimp terecht. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Sprookjesfiguren
Titel
Elvis de Draak en het geheim van Grimp
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Bart Schoofs
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009 | Andere uitgaven
142 p.
ISBN
9789044811186

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na zijn verblijf bij oom Hendrik op het eiland Mabazo denkt Elvis dat hij rustig terug naar huis kan. Niets is minder waar. De boot waarmee hij naar Barbados vaart, wordt overvallen door zeerovers. Later valt Elvis zelf in handen van de Chef en zijn mannen, maakt kennis met Angela en komt op het vreemde eiland Grimp terecht. Daar raakt hij bevriend met Floepwap, en samen met Angela en Floepwap beleeft hij allerlei spannende avonturen. Het boek is een vervolg op 'Elvis de Draak en de voorlaatste dronzel'*. Hoewel de auteur vooraf in het kort vertelt wat er in dat boek gebeurd is, is het toch aan te bevelen eerst dat boek te lezen om de personages en de hele setting van het boek beter te begrijpen. De auteur heeft een rijke fantasie en een apart gevoel voor humor. Kinderen die daarvan houden, zullen het boek met veel plezier lezen. Het zit wat ingewikkeld in elkaar en de gebeurtenissen zijn nogal wonderlijk, waardoor het lastig is grip te krijgen op het verhaal. Enkele paginagrote zwart…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia