Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hoog in de boom

Stefan Boonen (auteur), Greet Bosschaert (illustrator)
Tom is jarig, maar zijn vader kan niet op het feest zijn. Verhaal geschreven op twee niveaus om samen met beginnende lezers te lezen. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Brandweer
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Hoog in de boom / Stefan Boonen ; met ill. van Greet Bosschaert
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2004 | Andere uitgaven
[68] p. : ill.
ISBN
90-448-0131-7 9789044801316

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Tom jarig is, kan zijn vader niet bij zijn feest zijn, omdat hij bij de brandweer moet werken. Wanneer Tom echter zo hoog in een boom klimt dat hij er niet meer uit durft, komt zijn vader hem redden met de ladderwagen. Een aardig verhaal, waarbij het samenlezen centraal staat. Het ene deel van de tekst is te lezen door kinderen die ongeveer 10 maanden leesonderwijs achter de rug hebben. Het andere deel, afgedrukt in een kleinere letter en qua taal ook moeilijker (meerlettergrepige woorden, hoofdletters) kan voorgelezen worden door een volwassene of ouder kind. In de tekst zijn echter ook lastig begrippen als turen, morren, spijtig en kepie opgenomen. Het boek ziet er mooi verzorgd uit, met name door de stemmige illustraties in acrylverf. De kaft toont Tom in de boom en zijn vader bij de brandweerwagen. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties