Boek
Nederlands

Met opa in de sneeuw

Stefan Boonen (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Met opa in de sneeuw
×
Met opa in de sneeuw Met opa in de sneeuw
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het sneeuwt. Opa gaat met zijn zeven kleinkinderen buitenspelen. Durft hij zelf ook met de slee naar beneden te glijden? Oblong prentenboek met illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Winter, Spelen, Grootouders
Titel
Met opa in de sneeuw
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789044811476 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is winter. Het sneeuwt. Opa gaat met de kinderen naar buiten om te spelen. Ze gooien sneeuwballen, maken een sneeuwpop en gaan daarna sleeën. En net als opa denkt even uit te kunnen rusten, glijdt hij op de slee een steile heuvel af. De slee slaat om en opa duikelt in de sneeuw. Opa zit nu onder de sneeuw. Wat heeft hij het koud! Sfeervol en kleurrijk prentenboek in oblong formaat over een actieve opa en zijn zeven kleinkinderen, met gedetailleerde vertederende illustraties in collagetechniek. Soepel lopende tekst in korte, heldere zinnen. Het verhaal is heel eenvoudig, de illustraties zijn veelzeggend. Tekst en illustraties vullen elkaar aan en vormen een mooi en warm geheel. Eerder verschenen 'Met opa naar zee' en 'Met opa op de fiets'*, dat werd bekroond met een Pluim van de maand (maart 2005). Vanaf ca. 4 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties