Boek
Nederlands

Met opa naar zee

Stefan Boonen (auteur), Marja Meijer (auteur)
+1
Met opa naar zee
×
Met opa naar zee Met opa naar zee
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Opa gaat met zijn kleinkinderen naar het strand. De kinderen blijven goed bij elkaar maar als opa een ijsje gaat halen, kan hij de kinderen niet meer vinden. Oblong prentenboek met illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Met opa naar zee
Auteur
Stefan Boonen Marja Meijer
Taal
Nederlands
Editie
4de dr.
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016 | Andere uitgaven
[24] p. : ill.
ISBN
9789044808230
Plaatsingssuggestie
Vakantie (ZIZO) (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Opa beleeft in dit boek weer een nieuw avontuur met zijn kleinkinderen. Ze gaan met z'n allen naar het strand. Vandaag is opa de generaal en past goed op alle kinderen. Aangekomen op het strand vertelt opa dat ze allemaal goed bij elkaar moeten blijven zodat niemand kan verdwalen. De kinderen gaan samen zwemmen, graven opa in en hebben veel plezier. Maar als opa voor iedereen een ijsje wil halen, raakt hij zelf de weg kwijt. Zullen ze opa weer vinden? Dit deel is net zo leuk als het eerste deel 'Met opa op de fiets'* dat bekroond werd met een Pluim van de maand (maart 2005). Plezier en familie staan voornamelijk centraal in dit boek. De gedetailleerde illustraties in gemengde techniek beslaan een of twee bladzijdes. Er is gebruikgemaakt van zachte kleuren, die de warmte van de zomer goed weergeven. Opa valt erg op omdat zijn blouse ingevuld is met een andere techniek. De zinnen, die in een duidelijke, smalle letter met schreef over de illustraties staan, zijn kort en duidelijk en daar…Lees verder

Met opa naar zee

Een hele opdracht voor een opa om met zeven kleinkinderen naar zee te gaan. Je moet vooral goede afspraken maken en de ogen open houden. Opa roept zichzelf uit tot generaal en de kinderen zijn zijn soldaten. Alles verloopt naar wens, tot opa ijsjes gaat halen en de verkeerde kant oploopt ... Wie let er nu op wie? Een eenvoudig verhaal waar je vanzelf vrolijk van wordt. Opa wordt afgeschilderd als een dynamische kerel die zijn zeven kleinkinderen goed in de hand heeft. Maar hij is niet volmaakt en na het dagje uit is hij doodop. De kinderen kregen op de prenten elk een eigen herkenbaar snoetje mee en een naam in de vlotlopende tekst. De typische sfeer van een dagje aan het strand met zijn gezellige drukte werd goed getroffen. Leuk!

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia